Obrenovac, 11.08.2022

KOJE MERE PROTIV KORONE PREDUZIMAJU POLITI─îARI


Izvor: Kurir.rs,Ivana Kljaji─ç,Lokalne novine | Obrenovac, 16.03.2020.
Često peremo ruke, ne zdravimo se, a štitimo se i lukom i limunom

Foto:Kurir


                                                

Disciplina: Ministri, poslanici i gradona─Źelnici u jeku ┼íirenja koronavirusa bespogovorno slu┼íaju sve preporuke medicinskih stru─Źnjaka, a za ja─Źanje imuniteta koriste i stare narodne lekove...                                              

Politi─Źari su obustavili sve masovne predizborne aktivnosti i borbu za glasove zamenili su borbom protiv virusa.

Oni za Kurir objašnjavaju koliko im se svakodnevna rutina promenila zbog opasnosti od širenja koronavirusa, pa priznaju da su se prvo odrekli ljubljenja i rukovanja.

Najstariji poslanici su iskoristili okolnost ┼íto je parlament u stanju mirovanja, pa su oti┼íli u svojevrsnu samoizolaciju, a ministri, koji su svi na svojim du┼żnostima, uveli su posebne mere opreza. Neki od njih otkrivaju da imaju svoje recepte za za┼ítitu od koronavirusa i drugih po┼íasti, pa se ┼ítite belim lukom i limunom.

Branislav Nedimovi─ç, ministar poljoprivrede

UKINUO SAM LJUBLJENJE I RUKOVANJE


Kod mene sve po starom, idem po selima, razgovaram s ljudima. Nema rukovanja i ljubljenja, vodim ra─Źuna o svemu ┼íto preporu─Źuju stru─Źnjaci. Nema straha ni panike, pogotovo na selu.

Milo┼í Vu─Źevi─ç, gradona─Źelnik Novog Sada

ODNEO BAKI NAMIRNICE


Gradona─Źelnik Novog Sada Milo┼í Vu─Źevi─ç ju─Źe je posetio svoju baku 91-godi┼ínju Dragicu Aleksi─ç i odneo joj sve potrebne namirnice. Tako je svojim primerom pokazao kako treba ┼ítititi najstariju i ujedno najosetljiviju grupu gra─Ĺana.Tatjana Macura, poslanica SMS

SLUŠAM SVE SAVETE STRUČNJAKA


Stopirali smo sve aktivnosti koje su vezane za masovnija okupljanja, a privatno se pridr┼żavam preporuka zdravstvenih radnika, koje, na sre─çu, imam u svojoj najbli┼żoj okolini. Ne rukujem se i ne ljubim, ─Źak ni u krugu porodice. Kao roditelji smo se samoorganizovali i u ┼íkolu u koju nam deca idu smo doneli dezinfekciona sredstva. Deci sam objasnila za┼íto u ┼íkoli moraju ─Źe┼í─çe da peru ruke. Disciplina i odgovornost je u ovom trenutku najva┼żnija.


Rasim Ljaji─ç, potpredsednik Vlade

BELIM LUKOM PROTIV VIRUSA


Perem ruke svaki ─Źas, ukinuo sam rukovanje i zamolio sve u ministarstvu da strogo po┼ítuju preporuke stru─Źnjaka. Ve─ç godinama dan po─Źinjem belim lukom i limunom, to je odli─Źno za imunitet, metabolizam i sni┼żavanje holesterola. Preporu─Źujem svima da ujutru progutaju ─Źen belog luka kao tabletu sa toplom limunadom od pola limuna. Zasad sam zdrav.Jadranka Joksimovi─ç, ministarka za evrointegracije

SMANJILA SAM KONTAKTE


Slu┼íam preporuke na┼íih vrsnih epidemiologa i infektologa. S obzirom na to da sam poslednjih meseci ─Źesto bila na putovanjima, iako nemam nikakvih simptoma, smanjila sam kontakte, a posebno u dogovoru s mamom, jer zaista starija populacija mora posebno da vodi ra─Źuna. A i mi moramo da se pona┼íamo odgovorno prema sebi i drugima. Disciplinovan i odgovoran oprez svakog od nas pomo─çi ─çe svima nama kolektivno da sa manje posledica prebrodimo globalni izazov pandemije.


Momo ─îolakovi─ç, poslanik PUPS

S PORODICOM NA TELEFONSKOJ VEZI


Mi stari moramo posebno da se ─Źuvamo. Sve preporuke Vlade i predsednika do kraja po┼ítujem. Udru┼żenje penzionera Novog Sada, koje vodim, upravo je donelo odluku da zatvori sve klubove, ukine izlete i sve usluge. Porodi─Źne veze sam sveo na minimum. Nema pose─çivanja, ve─ç se ─Źujemo telefonom ako ne┼íto treba. Boravim u stanu i odem povremeno do Fru┼íke gore na vazduh i sunce.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE