Obrenovac, 05.10.2022

ANTIĆ SA AMERIČKIM AMBASADOROM


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 16.11.2019.
Pozitivno ocenjeni odnosi Republike Srbije i SAD

Foto:RAS Srbija
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, sastao se juče sa novoimenovim ambasadorom SAD u Srbiji, Entonijem Godfrijem.

Na sastanku su pozitivno ocenjeni odnosi Republike Srbije i SAD, ali i saradnja u sektoru rudarstva i energetike, imajući u vidu zajedničke projekte sa USAID-om, kao i prisutnost američkih kompanija koje uspešno posluju u našoj zemlji.

Ministar Antić i ambasador Godfri razgovarali su o ključnim energetskim izazovima sa kojima se suočava čitav region, kao i o razvoju gasnih projekata i interkonekcija koje Srbija u ovom trenutku gradi ili planira sa susednim zemljama – Bugarskom, Mađarskom i Rumunijom.

Antić i Godfri su istakli da je Srbija u proteklom periodu načinila značajan iskorak u oblasti energetske efikasnosti kao i u realizaciji projekata iz obnovljivih izvora, posebno imajući u vidu instalisanu snagu, po čemu prednjači među zemljama u okruženju.

Na sastanku je ocenjeno da je za region energetska bezbednost jedno od najvažnijih pitanja, kao i da je neophodno raditi na diversifikaciji i sigurnosti snabdevanja ključnim energentima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE