Obrenovac, 19.01.2022

54. PROTEST 'JEDAN OD PET MILIONA'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.12.2019.
Za buđenje tužilaštva i podršku Aleksandru Obradoviću

Foto:Tanjug/Andrija Vukelić
U Beogradu je u subotu održan 54. protest "1 od 5 miliona" šetnjom od Filozofskog fakulteta do zgrade Vrhovnog kasacionog suda, a ovoga puta su se obratili jedan od organizatora protesta Miodrag Simović i predsednik Udruženja za zastitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Kolona se kretala od Filozofskog fakulteta preko Trga republike i Terazija, iz Ulice kralja Milana su kod "Londona" skrenuli u Ulicu Kneza Miloša, a zatim u Nemanjinu do zgrade Vrhovnog kasacionog suda gde su ironično kao specijalnog gosta najavili republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac, tvrdeći da je njen rad obeležilo ćutanje o brojnim aferama.

Demonstranti su potom pokucali na vrata Vrhovnog kasacionog suda čime su želeli da, kako su rekli, probude tužilaštvo da počne da radi svoj posao, a potom su ih organizatori pozvali da svojim potpisom podrže peticiju za oslobađanje Aleksandra Obradovića.

Organizatori 54. protest nisu prijavili policiji zbog čega je saobraćaj na trasi kojom se kolona šetala bio blokiran, što je naročito bilo primetno u Ulici kneza Miloša i Nemanjinoj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE