Obrenovac, 05.10.2022

BRNABIĆ SA ZVANIČNIKOM IZ INDIJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.10.2019.
Zahvalnost na podršci po pitanju KiM

Foto:Tanjug/Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je u sredu sa delegacijom parlamentaraca iz Indije, koju je predvodio predsednik Donjeg doma parlamenta Indije Om Birla, a na sastanku je konstatovano da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Premijerka Brnabić zahvalila je Birli na čvrstom stavu Indije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i pružanju nedvosmislene podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ona je naglasila da je Indija veliki partner i saradnik Srbije, kao i da je zadovoljna time što veze dve zemlje vremenom postaju sve bolje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka je zahvalila narodu Indije na ljubaznosti i velikodušnosti koju na svakom koraku pokazuju u kontaktu sa ljudima iz naše zemlje.

Na sastanku je konstatovano da ekonomska saradnja ne prati kvalitet političkih odnosa i da ju je moguće značajnije unaprediti u narednom periodu.

U tom svetlu, Brnabić je kazala da je naša zemlja u potpunosti otvorena za investicije iz Indije, a da će poseban fokus u narednom periodu biti na jačanju saradnje u oblasti poljoprivrede.

Ona je podsetila i da je kulturna saradnja dve zemlje tradicionalno na visokom nivou, i izrazila nadu da će naša zemlja privući još više indijskih filmskih producenata koji bi svoje projekte mogli da realizuju u Srbiji.

Predsednik parlamenta Indije pozvao je premijerku Srbije da uskoro poseti tu zemlju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE