Obrenovac, 15.08.2022

EU OFF?


Izvor: Beta,N1,Lokalne novine | Obrenovac, 18.04.2020.
Vulin: Koronavirus je dokraj─Źio ideju evropske solidarnosti

Foto:N1


Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je od uvo─Ĺenja vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa, Vojska Srbije preuzela obezbe─Ĺenje oko 150 ustanova socijalne zaštite, više od 120 razli─Źitih medicinskih objekata i 20 migrantskih kampova.

Navode─çi da pripadnici VS poma┼żu policiji u obezbe─Ĺenju svih grani─Źnih prelaza i da su postavili i obezbe─Ĺuju privremene bolnice, ministar je kao poseban uspeh izdvojio to što je za deset dana na VMC Karaburma ure─Ĺena "jedna od najboljih kovid bolnica", a u roku od 15 dana podignuta još jedna bolnica na Karaburmi koja ─çe kako je najavio, biti otvorena za nekoliko dana.

"Pripadnici Vojske Srbije su izvršili sva nare─Ĺenja u borbi s virusom i ni jednog ─Źasa nismo dopustili da se umanji naša borbena gotovost", naveo je Vulin za Kurir.

Ocenio je da pomo─ç Rusije, Kine i mnogih drugih zemalja "ne mo┼że biti zaboravljena", ali i upitao "koliko bi mrtvih bilo u Srbiji da smo zavisili od uvoza medicinske opreme iz Evropske unije".

"Migrantska kriza je ranila ideju evropske solidarnosti, a koronavirus ju je ubio. EU je zabranila izvoz medicinske opreme i lekova van svojih granica. Da smo zavisili od tog uvoza, koliko bi mrtvih bilo u Srbiji? Da smo glasali u me─Ĺunarodnim forumima protiv Kine i Rusije, svrstavaju─çi se uz EU, da smo i mi uveli sankcije Rusiji, koliko pomo─çi bismo mogli da o─Źekujemo?", upitao je Vulin.

Dodao je da je najve─çi broj zara┼żenih pripadnika Vojske Srbije dobro i da se njihovo zdravstveno stanje svakodnevno prati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE