Obrenovac, 15.05.2021

ODRŽAN JOŠ JEDAN PROTEST '1 OD 5 MILIONA'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 18.08.2019.
Šest pripadnica 'Kobri' ispred Predsedništva

Foto:Tanjug/Andrija Vukelić
Protest "Jedan od pet miliona" počeo je sinoć na Terazijama u Beogradu, a zatim su se učesnici okupili ispred zgrade Predsedništva Srbije, gde prvi put nije bilo zaštitne ograde, ali i gde su prvi put obezbeđenje činile šest pripadnica jedinice Kobre.

Na velikoj traci ispred Predsedništva bilo je ispisano 35 zahteva, jer se, kako su organizatori protesta objasnili novinarima, traka pocepala pa nije bilo svih 42.

Demonstranti su držali upaljene baklje, zviždali i uzvikivali parole protiv vlasti, ali nije bilo incidenata i provociranja obezbeđenja, za razliku od prošle subote.

Pre toga, na Terazijama, Srđan Marković, jedan od organizatora protesta, koji je tvrdio da je prošle subote povređen u pokušaju da preskoči zaštitnu ogradu i probije bezbednosni obruč, obratio se i pozvao na bojkot izbora.

- Nema razgovora, pregovora i okruglih stolova s nasilnicima. Nemamo ništa protiv policije i vojske, oni su naši i narodni, a mi ćemo ih čuvati i oni će nas. Dosta je podela. Mi samo želimo da živimo normalno. Pozivamo na bojkot, jer u ovakvoj atmosferi neće postojati fer izbori - rekao je Marković.

Među učesnicima protesta bili su Dragan Ðilas, Branislav Lečić i Marko Bastać.

Učesnici su sinoć prošli i pored zgrade Javnog servisa, a skup je završen ispred zgrade REM-a, u znak podrške vlasnici novosadske televizije Kanal 9 Maji Pavlović, koja ponovo štrajkuje glađu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE