Obrenovac, 08.12.2021

ŠESTA RUNDA RAZGOVORA NA FPN-u


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 18.09.2019.
Vlast i opozicija se ponovo sastaju u četvrtak, tema biračko pravo

Foto:Tanjug
Šesti sastanak predstavnika vlasti i opozicije u okviru "Dijaloga o izborima 2020" na Fakultetu političkih nauka biće održan u četvrtak, 19. septembra.

Tema tog sastanka je zaštita i unapredenje biračkog prava.

Na sastanku će se razgovarati o problemima u ostvarivanju biračkog prava kao što su "kupovina glasova", manipulacija glasačkim listićima, obezbeđivanju pristupa biračkim mestima, a biće ponuđeni i odgovori na te probleme, najavili su organizatori, Fondacija za otvoreno društvo i FPN.

Na skupu koji bi da da odgovore na pitanje kako je moguće naći trajna ili prelazna rešenja za unapređenju biračkog prava do održavanja narednih izbora, su pozvani predstavnici političkih stranaka, NVO koje se bave izborima, i stručnjaci s fakulteta i instituta.

Preporuke u vezi s temom skupa predložili su CRTA, CeSID i Transparentnost, a na skupu će ih izneti i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, naveli su organizatori i dodali da će okrugli sto biti moderirana debata po Chatham House pravilu, bez medijskih izveštača.

Poslednjem skupu, održanom 9. septembra, prisustvovali su predstavnici SNS, SPS, Graђanskog demokratskog foruma, PSG, Pokreta socijalista i Socijaldemokratske partije Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, LDP-a i predstavnici Stranke moderne Srbije i SDA Sandžaka.

Sastanku nisu prisustvovali predstavnici DSS i SzS.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE