Obrenovac, 09.12.2021

24. PROTEST U BEOGRADU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2019.
U prestonici se građani ponovo okupili pod parolom 'Svi kao jedan - Jedan od pet miliona'

Foto:Insajder
U Beogradu je održan 24. po redu protest "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona", a počeo je okupljanjem kod Terazijske česme oko 18 časova. Skup je započet minutom ćutanja posvećenom devojčici Leni Ilić (16), osmoj žrtvi "autobusa smrti", koja je preminula posle pet meseci borbe za život u bolnici u Nišu.

Među okupljenima su bili Dragan Đilas, Nikola Jovanović, general Sreto Malinović, Branislav Lečić, Srđan Škoro...

Građanima su se obratili novinar Nenad Kulačin, profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković i Dalibor Stanojević, organizator protesta "1 od 5 miliona" u Knjaževcu, koji je, kako je saopštila DS, čiji je član, pre dva dana pretučen.

- I pored protivljenja porodice, došao sam i vama, ovde, da kažem da nas nisu uplašili, ni mene, ni vas. Uplašili su moju porodicu, koja je nespokojna, zbog jednog nasilnika koji ima zaštitu režima. Sve što ovde znaju jeste da komuniciraju nasiljem. Oni će odgovarati za svaku razbijenu glavu, krvavu košulju, za svaku pretnju - poručio je Stanojević.

Profesorka Biljana Stojković govorila je da su u obrazovanju i na univerzitetu "postali važniji partijska knjižica od znanja i struke".

Govoreći o lažnim diplomama, ona je pozvala profesore i studente da ustanu i glasno kažu da ne pristaju na takav univerzitet. Ona je svoj govor završila rečima: "Sloboda se ne dobija, ona se osvaja".

Potom se, pod nazivom "Putem muzeja iluzija", protestna kolona krenula, preko Trga Nikole Pašića, Dečanskom, Nušićevom i Svetogorskom do Takovske. Skup je završen u "Slobodnoj zoni" u Pionirskom parku, gde je održan "Dnevnik slobodne Srbije".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE