Obrenovac, 12.08.2022

MMF STIŽE U BEOGRAD 24. FEBRUARA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.01.2020.
Sastanci sa guvernerkom i ministrima o ekonomiji Srbije

Foto:Beta/Milan Obradović
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boraviće u Beogradu od 24. do 28. februara kako bi sa predstavnicima vlasti u Srbiji razgovarala o najnovijim makroekonomskim kretanjima, kao i ekonomskim izgledima i rizicima, najavio je šef kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa.

Sosa je Tanjugu rekao da će tokom posete Misije MMF-a biti reč i o napretku u implementaciji reformi preduzetih u okviru programa saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI), uključucjući oblasti poput poreske administracije i druge reforme u javnom sektoru, fiskalna pravila, upravljanje javnim investicijama i državnim preduzećima.

Predstavnici Misije MMF-a razgovaraće o tome sa predstavnicima Narodne banke Srbije, Ministarstva finansija, Ministarstva privrede i drugim predstavnicima javnog sektora, rekao je Sosa.

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda je u julu prošle godine odobrio Srbiji novi program saradnje, uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI).

Taj program predstavlja kontinuitet u odnosu na stendbaj aranžman iz predostrožnosti, koji je Srbija završila lane u februaru.

Cilj programa je održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda.

Aranžman je odobren za period od 30 meseci, a dogovoreno je da se napredak ekonomskog programa prati putem pet polugodišnjih razmatranja rezultata, na kojima će se davati ocena njegovog sprovođenja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE