Obrenovac, 28.01.2022

OSNOVAN GRAĐANSKI DEMOKRATSKI KLUB DS-a


Izvor: Nedeljnik.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 20.12.2019.
Članovi su Čedomir Čupić, Žarko Trebješanin, Vida Ognjenović, Vesna Pešić...

Foto:Demokratska stranka
Demokratska stranka formirala je Građanski demokratski klub, u kome namerava da okupi ugledne intelektualce, čiji znatan broj čine ljudi inače bliski demokratama, preneo je Blic.

U saopštenju DS se navodi da će se u okviru kluba “raspravljati o važnim političkim i društvenim temama, programskim dokumentima i iznositi kritički osvrti, ali i kreativni predlozi za rešavanje problema”.

Predsednik DS Zoran Lutovac je, kako se navodi, naglasio da političke stranke ne smeju biti samodovoljni zatvoreni krugovi.

“Osnivanje Građanskog demokratskog kluba jedna je od stepenica na putu vraćanja izgubljenog poverenja, premošćavanja jaza između političara i građana, ali i podsticaj kvalitetnoj unutarstranačkoj debati pogledom spolja”, kazao je Lutovac.

Na prvom sastanku kluba, održanom u prostorijama Gradskog odbora DS, raspravljalo se o uslovima za slobodne i poštene izbore, posredovanju Evropskog parlamenta, dometima tog posredovanja i kampanji bojkota, navodi se u saopštenju.

Među članovima kluba su, pored ostalih, Dragor Hiber, Vesna Rakić Vodinelić, Čedomir Čupić, Vida Petrović Škero, Milojko Arsić, Marijana Pajvančić, Jelisaveta Vasilić, Žarko Trebješanin, Zoran Ivošević, Vida Ognjenović, Vesna Pešić…

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE