Obrenovac, 09.12.2021

CILJ: EFIKASNA KOORDINACIJA SVIH DRŽAVNIH ORGANA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2019.
Održana prva sednica tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma

Foto:Thinkstock
U Beogradu je održana prva sednica Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma.

Na toj sednici je koordinator tog tela i direktor Policije general Vladimir Rebić predstavio prioritete u predstojećem radu.

Prema Rebićevom planu, pored praćenja sprovođenja Nacionalne strategije za sprečavanje i borbu protiv terorizma 2017-2021. godine i realizacije aktivnosti iz pratećeg Akcionog plana, delovanje ovog tela će biti usmereno ka implementaciji pravnih tekovina EU u borbi protiv terorizma kroz proces pregovora Republike Srbije i Poglavlje 24 - pravda, sloboda i bezbednost.

Na sednici je zaključeno i da će Nacionalno koordinaciono telo za sprečavanje i borbu protiv terorizma naročito biti angažovano na uspostavljanju efikasne i efektivne koordinacije svih državnih organa na prevenciji i u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma koji vodi u terorizam.

Sednici, održanoj u sredu, prisustvovali su članovi iz svih institucija koje su Odlukom Vlade Republike Srbije od 18. aprila 2019. godine opredeljene da učestvuju u radu Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, saopšteno je iz tog tela.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE