Obrenovac, 09.12.2021

ODRŽAN PROTEST '1 OD 5 MILIONA'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.09.2019.
Građani se okupili ispred Rektorata

Foto:Tanjug/Andrija Vukelić
Protest "Jedan od pet miliona" održan je u subotu u Beogradu, a počeo je okupljanjem građana ispred Rektorata.

Građanima se najpre obratila studentkinja koja sa grupom kolega, aktivista protesta već devet dana blokira Rektorat i tako, kako je rekla, štiti ugled Univerziteta.

Studentkinja Mila Jovanović koja je rekla da je bila učenik generacije u srednjoj i osnovnoj školi, a da sada ima prosek 9,65, pozvala je rektorku Ivanku Popović da ne štiti samo sebe, već i studente i autonomiju BU.

- Pokažite da imate kičmu - poručila je Mila rektorki i dodala da se ona i njene kolege koje "brane" Rektorat osećaju kao "Džedaji" jer BU brane od mračne strane sile.

Pozvala je rektorku da im se pridruži u njihovim zahtevima i blokadi.

- Nećemo odustati i ovaj ispit ćemo položiti, jer se borimo za sve buduće studente koji treba da poteknu sa ovog Univerziteta, sa koga su potekli i mnogi veliki ljudi - rekla je ona i dodala da je većina studenata na njihovoj strani, ali da neće da ulazi u to zašto nisu uz njih.

Učesnike protesta sa prozora zgrade Rektorata pozdravila je grupa studenata koja ga drži u blokadi. Građanima se obratila i jedna od organizatorki protesta Tea Vukadin koja, takođe, tvrdi da studenti štite autonomiju univerziteta. Na protestu je bio i predsednik DS Zoran Lutovac koji je prethodnih dana u više navrata dolazio da podrži aktiviste u blokadi Rektorata.

Građani su i ovo puta šetali centralnim gradskim ulicama, i to preko Terazija ka Brankovoj ulici, potom Pop Lukinom, Pariskom i Uzun Mirkovom do Rektorata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE