Obrenovac, 15.08.2022

BRNABIĆ SE SASTALA S AMBASADOROM NORVEŠKE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.01.2020.
Dobri odnosi i razvijen politički dijalog dve države

Foto:Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom da bilateralne odnose naših država karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.

Dobri odnosi i politički dijalog omogućili saradnju i u drugim oblastima, kao što je digitalizacija, eUprava i kultura, istakla je predsednica vlade, dodajući da u budućem periodu treba dati dodatni i impuls ekonomskoj saradnji, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je navela da je cilj digitalne transformacije Srbije upravo digitalna transformacija poslovnog okruženja i podrška inovacijama i startapovima.

Vlada u tom smislu, prema njenim rečima, radi na podršci privrednicima i mladim ljudima da u Srbiji kreiraju inovacije koje će biti plasirane na svetsko tržište.

Krajnji cilj je, kako je objasnila, da srpska privreda bude zasnovana na znanju, novim tehnologijama i kreativnim industrijama koje omogućavaju dugoročno održiv ekonomski rast.

Ambasador Jelstad pohvalio je napore Vlade Srbije u ovoj oblasti, ističući da je izuzetno važno to što je Srbija prepoznala ključ razvoja privrede.

On je dodao da je Norveška posebno zainteresovana za saradnju u oblasti start-ap kompanija i inovacija.

Digitalizacija je, naveo je ambasador, jedini način napretka države u modernom svetu, objašnjavajući da je Norveška odavno prepoznala njen značaj za napredak države, osnivajući i posebno ministarstvo koje se bavi ovom oblašću.

Prema njegovim rečima, Srbija je interesantno tržište za strana ulaganja, a ključ za investicije je dobar regulativni okvir koji bi pružio sigurnost i ohrabrio potencijalne investitore.

Premijerka Brnabić zahvalila je na podršci evropskom putu Srbije, kao i na razvojnoj pomoći, koju Norveška pruža Srbiji, ne samo u procesu evropskih integracija, već i u sveukupnom reformskom procesu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE