Obrenovac, 12.08.2022

DAČIĆ RAZGOVARAO SA BOCAN-HARČENKOM


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2020.
O unapređenju bilateralne saradnje

Foto:FoNet/Ognjen Stevanović
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ivica Dačić i Aleksandar Bocan-Harčenko su se tokom sastanka osvrnuli i na predstojeće održavanje sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kojom sa srpske strane kopredsedava ministar Dačić, a koje je planirano da se održi u Kazanju, u martu ove godine.

Ivica Dačić čestitao je ruskoj strani formiranje nove Vlade i izrazio najbolje želje za napredak i blagostanje bratske Rusije.

Izrazio je posebno zadovoljstvo povodom reizbora na funkciju u Vladi Ruske Federacije, svog kolege, ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova, kome je u čestitki uručenoj ambasadoru Ruske Federacije, poželeo uspeh na ličnom i profesionalnom planu.

"Uveren sam da ćemo, polazeći od viševekovnog prijateljstva naših bratskih naroda i obostrane spremnosti za unapređenje svih vidova saradnje naših zemalja, koja se odlikuje visokim nivoom strateškog partnerstva i bliskosti, i dalje zajednički raditi u interesu prosperiteta Republike Srbije i Ruske Federacije", naveo je Dačić u čestitki ministru spoljnih poslova Ruske Federacije Lavrovu.

Istakao je da su brojni susreti i prijateljska, otvorena i konstruktivna saradnja u proteklom periodu doprineli ubrzanom razvoju i produbljivanju odnosa između Srbije i Rusije u svim oblastima.

"Posebno želim da, još jednom, izrazim zahvalnost za doslednu podršku Ruske Federacije u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i za pomoć u diplomatskoj borbi koju naša zemlja vodi u cilju iznalaženja mirnog i obostranog prihvatljivog rešenja tog pitanja", navodi se u čestitki ministra Dačića ministru spoljnih poslova Ruske Federacije Lavrovu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE