Obrenovac, 08.12.2021

TEMA: AKTUELNA POLITIČKA SITUACIJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.08.2019.
Održan sastanak dela opozicije u opštini Stari grad

Foto:Tanjug/Filip Krajinčanić
U opštini Stari grad juče je održan sastanak dela opozicije čija je tema bila, po najavi Saveza za Srbiju, aktuelna politička sitacija.

Za razliku od prethodnog sastanka, jučerašnjem nisu prisustvovali predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS), jer je za njih, kako je za Tanjug rekao predsednik stranke Miloš Jovanović, bojkot preuranjena tema.

Na sastanak su došli lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Ðilas, predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, predsednik Nove stranke (NS) Zoran Živković, funkcioner Stranke moderne Srbije Vladimir Ðurić, predstavnici Dosta je bilo (DJB) i Pokreta slobodnih građana (PSG).

Među učesnicima su bili i funkcioner Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantnin Samofalov, predstavnici inicijative Ne da(vi)mo Beograd, pokreta "1 od 5 miliona", osnivač Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, predstavnik Dveri Jugoslav Kiprijanović i Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Prethodni sastanak predstavnika opozicije održan je 5. avgusta na kojem je bilo reč o realizaciji "Sporazuma s narodom“ i zahteva opozicije iz decembra prošle godine.

U periodu između dva sastanka održana je treća runda razgovora između vlasti i opozicije, kada su predstavnici SzS dali rok vlastima do 15. septembra da ispune "medijske uslove" koji se tiču promena u REM-u i RTS-u.

U međuvremenu je Narodna stranka donela odluku o bojkotu, a lider Dveri Boško Obradović najavio da će isto predložiti Predsedništvu stranke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE