Obrenovac, 15.08.2022

HILJADU ZAŠTO, NIJEDNO ZATO


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2020.
Tepić: Zašto je rebalans budžeta donet Uredbom, a ne u Skupštini

Foto:N1


Potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Marinika Tepić izjavila je da je skandalozna odluka Vlade da Uredbom usvoji rebalans budžeta i upitala zašto to nije urađeno u redovnoj skupštinskoj proceduri, pošto je već najavljeno da će se parlament za nekoliko dana sastati.

"Zašto niste rebalans budžeta usvojili u redovnoj zakonskoj proceduri, kada već imate punu kontrolu nad Parlamentom? Čega se plašite", upitala je Tepić u pisanoj izjavi.

Ona je upitala i da li je razlog za guranje "najvažnjeg zakona u zemlji" na "mala vrata" to što je deficit skoro tri milijarde evra i da se ne bi čulo da se zemlja zadužuje za dodatne tri mlijarde.

"Da li ste zato smislili da uredbom, mimo Skupštine, koja se sastaje za 3-4 dana, progurate "na mala vrata" najvažniji zakon u zemlji, a da će narod onda sve to da proguta samo zato što ćete podeliti 100 evra?", dodala je Tepić.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u petak da su na sednici Vlade Srbije usvojena tri važna dokumenta - rebalans budžeta za 2020. godinu, uredbu koja detaljnije objašnjava isplatu 100 evra svim punoletnim građanima Srbije koji izraze želju da dobiju novac i uredbu koja se odnosi na ugovor između Vlade Srbije i poslovnih banaka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE