Obrenovac, 01.12.2021

25. PROTEST U BEOGRADU


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2019.
Održan protest 'Svi kao jedan – 1 od 5 miliona'

Foto:Insajder
Dvadeset peti protest pod sloganom "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" održan je u Beogradu, a tema ovonedeljnog okupljanja, prema navodima organiztora, bila je "podsećanje na sve žrtve režima za vreme trajanja protesta".

Okupljenima kod Terazijske česme obratio se profesor Čedomir Čupić koji je rekao da se tokom šest meseci pokazalo da nema tog razloga koji građane može da zaustavi "u protestu protiv uzurpatora Aleksandra Vučića".

- Samo uporni i izdrživi imaju šansu da ostvare ono za šta se pravedno zalažu. Vi ste čuvari stvarog plamena protesta, koji se ne smiruje, već pokazuje nove načine u sprečavanju uzurpatora u njegovoj nasrtljivoj nameri da sve drži u svojim rukama - istakao je Čupić i dodao:

- Nema oblasti u Srbiji u kojoj se on ne meša i u kojoj ne želi da gospodari... On je izašao iz ustavnih i zakonskih ovlašćenja predsednika.

Potom se obratio i glumac Branislav Lečić koji obećao građanima da najzad biti slobodni.

- Kada se pojavi dilema da li da se bavim ličnim stvarima ili da učestuvjem u velikm promenama koje su neophodne društvu. Ja moram da napravim ravnotežu i da izdvojim vreme za proteste, jer se ovde ne radi samo o vama lično, nego o svim građanima države - istakao je Lečić i dodao:

- Vreme je da se sve iskustvo u Srbiji sabere i da se najzad ceo tumor koji se dugo godina formirao izabacimo iz svog tela. I da se više nikada nema taj tumor ne vrati, da nijedna politička organizacija i partija ne može da se ponaša tako da uzurpira institucije društva - istakao je Lečić.

Lečić je istakao da ova vlast sedam godina obmanjuje i pljačka narod.

- Hrabri i pametni ljudi širom Srbije započeli su veliki protest otrežnjenja. Suviše je veliki i dubok pad da bi se stvar desila za jednu noć. Ona će se dešavati dugo, jer je tiranin tako spakovao stvar tako da nema rupicu, pokrio je medije, ukrao je institucije, ukrao je celu državu - naveo je Lečić.

Lečić je rekao da će se 8. juna organizovati veliki protest u celoj Srbiji kako bi se proslavilo šest meseci od početka protesta i najavio da će se tada izaći sa novim potezima sa kojima će se, kako kaže, ugroziti već načeta vlast.

Građani su krenuli u protestnu šetnju od Terazijske česme do RTS-a, gde su održali preformans "Dnevnik slobodne Srbije". Potom se okupljenim građanima obratio lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Okupljeni su potom nastavili šetnju do zgrade Predstavništva gde se protest i završio.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE