Obrenovac, 01.12.2021

POSLE TRI GODINE - GRUPA ZA ALBANIJU


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 26.06.2019.
U Skupštini Srbije tek formiran klub prijateljstva sa susednom državom

Foto:N.Fifić
Skupština Srbije formirala je u utorak, posle više od tri godine, poslaničku grupu prijateljstva sa Albanijom.

Na konstitutivnoj sednici za predsednika je izabran predstavnik albanske manjine Fatmir Hasani. Grupu čini još 12 poslanika: naprednjaci Dubravka Filipovski, Milimir Vujadinović, Radovan Jančić, Mihailo Jokić, Desanka Repac i Ljubiša Stojimirović, Muamer Zukorlić (SPP), Predrag Jelenković i Nataša Mihajlović iz SDPS, Dragan Jovanović (BS), Marjan Rističević (NSS), kao i Aleksandar Čotrić (SPO).

Do sada nije bilo previše interesovanja parlamentaraca da se oformi klub prijatelja sa susedima. Ipak, ovaj korak je napravljen kako bi se i na ovaj način došlo do boljih odnosa dveju zemalja.

Na jučerašnjem sastanku dogovoreno je da će prvi zadatak biti sastanak sa ambasadorom Albanije u Beogradu. Takođe, službenicima parlamenta dat je zadatak da provere postoji li grupa prijateljstva sa Srbijom u Skupštini Albanije kako bi se na jesen organizovale međusobne posete.

Inače, parlament ima formirane grupe prijateljstava sa više od sto zemalja, a najviše članova ima "ruski" klub - čak 134 poslanika. Sledi Belorusija sa 105, Nemačka sa 85, pa Kazakstan - 77, Sjedinjene Američke Države - 75 parlamentaraca. Grupe prijateljstava imaju zadatak da se sastaju sa ambasadorima, dogovaraju posete poslanika, ali i da dočekuju kolege iz inostranstva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE