Obrenovac, 19.08.2022

NE ZABORAVLJAMO GENOCID, ALI PROMOVIŠEMO MIR


Izvor: Beta/N1,Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2020.
Vučić u Sremskoj Mitrovici

Foto:instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija i njen narod upravljaju svojom sudbinom, bez ikakve želje da upravljaju sudbinama drugih, i da je Srbija danas "mnogo jača nego što je bila juče, dovoljno jaka da svima može da pružio ruku bez straha i bez pretnji", napominjući da je Srbija "ona snaga u regionu koja promoviše mir".

"To smo uspeli od onog trenutka kad smo prekinuli da zaboravaljamo i prekinuli sa višedecenijskim dodvoravanjima", rekao je Vučić nakon što je položio venac u Spomen parku u Sremskoj Mitrovici povodom Dana sećanja na žrtve koncentracionog logara Jasenovac, navodeći se se predugo "ćutalo o genocidu nad Srbima u NDH".

On je rekao da je Srbija danas svesna svoje istorije, "svog naroda u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i mnogim drugim državama u okruženju". "I nema ona danas nikakvih pretenzija prema bilo čijem tuđem, ne bavi se teritorijama i osvajanjima, ne želi nikog da otera, ali istovremeno nema nikakvu nameru da odustane od onog što je njeno, nikog ne ugrožavajući", rekao je Vučić.

Kako je dodao, "identitet, kultura, tradicija, sećanje jesu prava koja priznajemo drugima, ali ih zadržvamo čvrsto i za sebe".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE