Obrenovac, 17.05.2021

POPOVIĆ IVKOVIĆ SE SASTALA S AMBASADOROM ANGOLE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 27.09.2019.
Eventualni prijem Kosova u Interpol bio bi grubo kršenje međunarodnog prava

Foto:MUP Srbije
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Biljana Popović Ivković i ambasador Republike Angole Emilio Žoze de Кarvaljo Gera razgovarali su u četvrtak u Beogradu o ponovnom zahtevu takozvanog Кosova za prijem u Interpol.

Popović Ivković je istakla da ponovni zahtev predstavlja politički pritisak na ovu međunarodnu policijsku organizaciju, s obzirom da na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola ovaj zahtev nije prihvaćen i da se u međuvremenu ništa nije promenilo.

Ona je naglasila da bi eventualni prijem predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 SB Ujedinjenih nacija, kao i pravila samog Interpola, koja jasno propisuju da jedino države članice i posmatrači u UN mogu biti članice ove međunarodne policijske organizacije.

Popović Ivković je ukazala da bi eventualni prijem takozvanog Кosova imao nesagledive i štetne posledice po sve države članice, kao i funkcionisanje samog Interpola.

Popović Ivković se zahvalila Angoli na principijelnoj podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Ambasador Gera istakao je da će Republika Angola nastaviti da se pridržava svog principijelnog stava po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE