Obrenovac, 08.12.2021

47. PROTEST 'JEDAN OD PET MILIONA'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 27.10.2019.
Podrška uzbunjivačima, učesnici s maskama zbog zagađenja

Foto:Tanjug/Andrija Vukelić
U Beogradu je sinoć održan 47. protest "1 od 5 miliona" na kojem su glavna tema bili uzbunjivači, a zbog zagađenosti vazduha u Beogradu neki učesnici protesta nosili su maske za lice.

Na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu pročitano je pismo podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću iz fabrike namenske industrije Krušik, koje će mu biti predato sa potpisima okupljenih i uz poruku "Solidarnost je naša snaga".

Studentkinja Aleksandra Reković iz organizacije protesta pročitala je pismo u kome je navedeno da se u mračnim vremenima rađaju heroji, a to su obični ljudi i, komšije.

Oni se ne mire sa nepravdom i poniženjem Obradović je časno postupio u borbi protiv državne mafije, dodaje se u pismu koje je pročitala Reković. Ona je podsetila da je Obradović u kućnom pritvoru gde će mu biti odneto pismo koje u znak podrške potpisuju građani okupljeni na protestu, a kako je dodala biće slobodan.

Bivši policajac Milan Dumanović protiv koga je podignuta optužnica za otkrivanje službene tajne o njegovom angažovanju tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, rekao je da je optužen jer je izneo istinu i da je suđenje zatvoreno za javnost kako se navodna tajna ne bi čula.

"Moj motiv da tako postupim je zato što želi da budem policajac, a ne da živim na kolenima", rekao je Dumanović objašnjavajući zašto je govorio o tome šta se dešavalo u Potočarima, gde je kako je dodao, nezakonito upućen.

On je podsetio da je odbačena krivična prijava koju je podneo protiv nadređenih, uključujući državnu sekretarku Dijanu Hrkalović.

Dumanović se izvinio građanima što, kako je rekao, huligani opet imaju službene legitimacije, i podsetio na slučaj Savamala kada je "suspendovana pravna država".

Pozvao je i druge građane koji imaju saznanja o krivičnim delima da se jave i budu uzbunjivači.

"Sada je mnogo lakše, imamo uz nas ove mlade ljude iz organizacije Jedan od pet miliona. Građani ustanite i budite ponovo ponosni", poručio je Dumanović.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković izjavio je da će čekati kakvu će odluku doneti Rektorat o doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

Komentarišući stav etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu da taj rad nije plagijat, on je rekao da su još jedanput pokazali kukavičluk.

Neki od učesnika protesta doneli su hirurške maske, kao simboličnu poruku protiv zagađenja Beograda, a podsetili su i da građani ne mogu slobodno da hodaju jer su ulice mesecima raskopane.

Nakon obraćanja na platou ispred Filozofskog fakulteta, učesnici skupa su krenuli u protestnu šetnju do zgrade RTS, gde su pozvali građane da budu uzbunjivači i nalepnicama sa tom porukom prekrili ulazna vrata te medijske kuće.

Na nalepnicama piše "Krajnje je vreme budite(se) uzbunjivači", uz potpis "Jedan od pet miliona".

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković pozvao je novinare RTS-a koji se deklarišu da pripadaju pokretu Jedan od pet miliona, da budu hrabri i probude se.

"Niste sami, oni se plaše našeg zajedništva", rekao je Marković i naveo da RTS danas nije servis građana, već Srpske napredne stranke.

Marković je pozvao direktora RTS-a Dragana Bujoševića da profesionalno radi svoj posao, ili da se povuče sa tog mesta.

Protest koji je sinoć bio organizovan kao podrška uzbunjivačima, završen je zakazivanjem novog okupljanja za sledeću subotu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE