Obrenovac, 09.12.2021

34. PROTEST '1 OD 5 MILIONA'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 28.07.2019.
Poruka učesnika: Bez fer uslova, Aleksandar Vučić će sam ići na izbore

Foto:Srđan Ilić
Učesnici protesta "Jedan od pet miliona", kako su saopštili organizatori, obeležili su juče sedam godina "od kada je preminula" demokratija u Srbiji, jer je toliko Aleksandar Vučić na vlasti "vešto menjajući pozicije”. Protest je završen sa porukom predsedniku Srbije da će sam učestvovati na predstojećim izborima, ukoliko ne omogući fer uslove.

Organizatori su istakli da se u Srbiji već sedam godina vrši “nasilje nad istinom i sistemsko urušavanje demokratije i institucija, čija je svrha svedena na minimum" a čemu se moraju suprotstaviti “građani, ujedinjeni istim ciljem - borbom protiv diktature, fašizma i nasilja".

Na protestu su izložene ilustracije sa porukama da "Srbija za vreme vladavine Aleksandra Vučića propada".

Postavljene su slike rušenja u Hercegovačkoj ulici zbog Beograda na vodi, gostovanja Aleksandra Vučića na RTS-u, fontana na Slaviji, kao i natpisi "medijski mrak", "radnici na lizing", "Vučić vlada suprotno Ustavu". 

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" su u Terazijskom tunelu simbolično lepili i plakate sa kako su naveli, lažima Aleksandra Vučića. Mnogi plakati pali su sa zidova tunela koji je vidljivo premazan posebnom bojom. Obezbeđenje protesta tvrdi da su komunalni policajci pokušavali da kažnjavaju učesnike zbog lepljenja plakata.

Prema navodima obezbeđenja protesta, kod tunela je bilo parkirano i nekoliko vozila Gradske čistoće.

Protestna šetnja nastavljena je Svetogorskom do Takovske ulice i zgrade RTS-a gde su učesnici protesta sa dva jarbola skinuli zastave sa oznakama te medijske kuće i umesto njih okačili transparente na kojima piše "Za slobodne izbore" i "Za slobodne medije".

Ulaz u RTS prekriven je nalepnicama na kojima je logo te medijske kuće izmenjen, pa umesto "RTS" na njima stoji "SNS".

Protest je završen ispred zgrade predsedništva u Beogradu porukom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će sam učestvovati na predstojećim izborima, ukoliko ne omogući fer uslove.

Ispred predsedništva doneti su džakovi sa "glasačkim listićima" na kojima se svaka izborna lista zove "Aleksandar Vučić - Budućnost Srbije".

Organizatori protesta su istakli da će šetnje nastaviti sve dok građani ne vrate sebi "oteta prava, slobodu i državu".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE