Obrenovac, 08.08.2022

ON DOLAZI


Izvor: telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 29.02.2020.
Septembar jedan od mogućih termina za posetu predsednika Si Đinpinga Srbiji

Foto:Tanjug/AP


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi kineski predsednik Si Đinping mogao u septembru da poseti Srbiju.

- Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji mi je preneo poruku za predsednika Aleksandra Vučića da je već početak jeseni, odnosno septembar, možda jedan od mogućih termina za posetu predsednika Si Đinpinga Srbiji - rekao je Ivica Dačić u Pekingu za Tanjug.

Dačić je naveo da je svom kineskom kolegi preneo Vučićeve pozdrave i poruku za Sija da će on sigurno doći na samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji bi trebalo da bude održan 15. i 16. aprila.

- Vučić je jedan od prvih zvaničnika koji je najavio siguran dolazak čime se još jednom pokazuje naše prijateljstvo i solidarnost sa Kinom - rekao je Dačić. 

Ministar spoljnih poslova izjavio je da je njegova poseta Kini bila od izuzetnog značaja, jer je Srbija pokazala da je pravi prijatelj Kine, te dodao da će u tu zemlju uskoro stići pomoć Vlade Srbije u vidu medicinske opreme.

- Kako mi to volimo da kažemo, na muci se poznaju junaci, a u nevolji se poznaju i pravi prijatelji - rekao je Dačić u Pekingu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE