Obrenovac, 15.05.2021

ODRŽAN 43. PROTEST '1 OD 5 MILIONA'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 29.09.2019.
Građani traže ostavku gradonačelnika Beograda i njegovog zamenika

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Na protestu "Jedan od pet miliona" koji je u subotu održan po 43. put u Beogradu, zatražena ostavka gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića.

"Teror nekompetentne većine mi gradjani trpimo i ćutimo već sedam godina", rekao je glumac Radoslav Milenković Rale, član udruženja Samoodbrana, u čijem se proglasu traže te ostavke.

On je pročitao spisak projekta u Beogradu koje Samoodbrana smatra spornim. Medju njima su Beograd na vodi, gondola na Kalemgdanu, Trg Slavija i ukidanje glavne železničke stanice.

"Naša Samoodbrana je rešila da više ne ćutimo i da progovorimo jednim urlikom i da ukažemo na glavne krivce", zaključio je Milenković.

Mila Jovanović, jedna od studentkinja koja je učestvovala u blokadi zgrade Rekotorata Univerziteta u Beogradu, kazala je da je taj univezitet jedina slobodna institucija u zemlji i da je pokazao autonomiju i integritet.

Ovo je "prva pobeda koju su odneli gradjani" rekla je ona i dodala da Beogradski univerzitet nije mesto za prepisivanje.

"Beogradski univerzitet nije Resavska škola", zakjučila je Jovanović.

Nakon obraćanja protestna šetnja je krenula od Platoa, preko ulica Vase Čarapića, gde su gradjani uklonili ograde i barijere na Trgu republike, postavljene zbog popravnih radova na ovom, nedavno renoviviranom glavnom gradskom trgu.

Šetnja je nastavljena ulicama Francuska, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i ponovo preko ulice Vase Čarapića do zgrade Rektorata Beogradskog univerziteta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE