Obrenovac, 05.10.2022

SEDNICA U NEMANJINOJ


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.11.2019.
Vlada Srbije usvojila više predloga zakona

Foto:N.Skenderija
Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici usvojila više predloga zakona.

Usvojen je Predlog zakona o žigovima, čime će se u domaće zakonodavstvo uneti rešenja koja se već dugi niz godina primenjuju u nacionalnim zakonodavstvima većine evropskih zemalja.

Kako je saopšteno iz Vlade, predloženim rešenjima uspostavlja se efikasniji sistem zaštite žigova, osigurava pravna zaštita nosiocima žigova u odnosu na krivotvorenu robu koja se nalazi u tranzitu i omogućava primena savremene tehnologije.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o bezbednosti i zdravlju na radu kojim se ova oblast dalje usklađuje sa zakonskom regulativom Evropske unije, posebnim konvencijama Međunarodne organizacije rada, koju je Srbija ratifikovala i koja odgovara stvarnim potrebama, kako bi se obezbedila pravna sigurnost i transparentnost u njegovoj primeni.

Cilj zakona je, pre svega, sprečavanje povreda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi s radom.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

Ovi projekti, vredni oko pet milijardi evra, predstavljaju linijske infrastrukturne objekte koji se grade u dužinama od nekoliko desetina kilometara i na nekoliko hiljada katastarskih parcela.

Pored izgradnje novih državnih puteva, planirana je rekonstrukcija i rehabilitacija postojećih u dužini od 5.000 kilometara, radi poboljšanja postojeće putne mreže, kao i rekonstrukcija i rehabilitacija javne železničke infrastrukture.

Za lečenje obolelih od retkih bolesti, vlada je obezbedila dodatnih 150 miliona dinara, tako da će ukupni budžet ove godine namenjen njihovom lečenju iznositi 2.150.000.000 dinara, dodaje se u saopštenju sa sednice Vlade.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE