Obrenovac, 12.05.2021

ODNOSI ZASNOVANI NA UZAJAMNOM POVERENJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.08.2019.
Gojković sa ambasadorom Rusije o saradnji dve zemlje

Foto:Milorad Milanković/RAS Srbija
Srbija i Rusija imaju intenzivne i razvijene odnose na svim poljima, koji su zasnovani na uzajamnom poverenju, ocena je nakon jučerašnjeg razgovora predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocana Harčenka.

Gojković i Bocan Harčenko su naglasili da u ukupnim odnosima veliki značaj ima veoma dobra parlamentarna saradnja, a ambasador je zahvalio predsednici Skupštine na posvećenosti u razvoju dobrih i prijateljskih odnosa sa Državnom dumom i Savetom Federacije RF.

Gojković je istakla da je parlamentarna saradnja na najvećem nivou u istoriji odnosa dve države, i ukazala na važnu ulogu Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne dume u jačanju parlamentarnih odnosa i razmatranju konkretnih tema od obostranog interesa.

Sagovornici su se saglasili o značaju daljeg razvoja saradnje između odbora parlamenata, u oblasti spoljnih poslova, privrede, bezbednosti, grupa prijateljstava, kao i delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Gojković je navela da Skupština Srbije sa Državnom dumom i Savetom Federacije ima dobru saradnju i na multilateralanom nivou i izrazila očekivanje da će predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko učestvovati na 141. skupštini Interparlamentarne unije od 13-17. oktobra u Beogradu.

Reč je o važnom skupu koji će okupiti veliki broj parlamentarnih delegacija i predsednika parlamenata iz čitavog sveta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE