Obrenovac, 09.12.2021

MISIJA OEBS OD NOVEMBRA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 30.09.2019.
Sastanak Ane Brnabić i Nebojše Stefanovića povodom unapređenja izbornog procesa

Foto:Tanjug
Misija OEBS doći će u Srbiju u novembru kada će se definisati šta će biti fokus njenog posmatranja i njene nadležnosti, a nakon toga bi trebalo da počne i nadgledanje predizbornog i izbornog procesa.

Ovo su u nedelju najavili premijerka Ana Brnabić i predsednik Radne grupe za saradnju sa OEBS Nebojša Stefanović, na sastanku posvećenom tome šta je od preporuka međunarodne organizacije ispunjeno.

Rečeno je i da će se na sledećoj sednici Vlade naći izmene zakona o finansiranju političkih aktivnosti, javnim preduzećima i Agenciji za borbu protiv korupcije kao rezultat pregovora sa OEBS u cilju poboljšanja izbornog procesa.

Brnabićeva je ocenila da je do sada dosta urađeno i da je Vlada donela 11 zaključaka koji se bave preporukama ODIHR i nevladinih organizacija, među kojima su CeSID i Crta:

- Želimo da ovo bude najbolji i najtransparentniji proces do sada. Mnogo smo uradili pre svega po pitanju biračkog spiska.

Stefanović je istakao da je mnogo učinjeno kako bi se povećala transparentnost i najavio da će izmene tri zakona biti "ne samo donete, već i implementirane u roku od 60 do 90 dana":

- Sva tri akta se menjaju u smislu pooštravanja sankcija i definisanja šta je zloupotreba javnih resursa.

Inače, na sastancima vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka, jedna od glavnih zamerki opozicije bila je funkcionerska kampanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE