Obrenovac, 14.08.2022

POD LUPOM


Izvor: N1,Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2020.
Poja─Źan inspekcijski nadzor u svim centrima za socijalni rad u Srbiji

Foto:N1


Ministar Srbije za rad, zapo┼íljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja Zoran ─Éor─Ĺevi─ç uveo je poja─Źan inspekcijski nadzori u svim centrima za socijalni rad i odeljenjima za de─Źiju za┼ítitu pri op┼ítinskim i gradskim upravama, tokom vanrednog stanja.

Kako se navodi u saop┼ítenju, u ustanovama socijalne za┼ítite za sme┼ítaj korisnika, pokrenuta je akcija "tajni klijent", koja ima za cilj "proveru dostupnosti informacija gra─Ĺanima telefonskim putem, kao i ljubaznost zaposlenih".

"Inspektori socijalne za┼ítite koji su dobili re┼íenje za rad od ku─çe, potpuno anonimno i po slu─Źajnom izboru, u toku radnog vremena svakog radnog dana, poziva─çe ustanove odnosno slu┼żbe, kako bi proverili da li se zaposleni javljaju na de┼żurne telefone, kao i da li gra─Ĺanima daju potpune i ta─Źne informacije", navodi se.

Dodaje se da ─çe se tom akcijom proveravati i njihova ljubaznost.

"Na osnovu zakona koji nam to omogu─çavaju, odlu─Źili smo da u vreme vanrednog stanja vr┼íimo poja─Źanu kontrolu sprovo─Ĺenja poverenih poslova. Du┼żnost i obaveza Ministarstva je da vodi ra─Źuna o dostupnosti informacija, o pravima i uslugama na┼íih gra─ĹanaÔÇŁ, rekao je ─Éor─Ĺevi─ç.

On je kazao da u uslovima vanrednog stanja i ograni─Źenja kretanja, telefonska komunikacija mnogima predstavlja jedini na─Źin da do─Ĺu do informacija kako bi ostvarili prava koja im po zakonu pripadaju.

"O rezultatima akcije ministarstvo ─çe periodi─Źno informisati Ministarstvo dr┼żavne uprave i lokalne samouprave kao i ministarstvo nadle┼żno za kontrolu i rad op┼ítinskih organa i Za┼ítitnika gra─Ĺana, u cilju preduzimanja mera iz njihove nadle┼żnosti", najavio je ─Éor─Ĺevi─ç.

Po tom principu, kontrolu svojih filijala ─çe raditi Nacionalna slu┼żba za zapo┼íljavanje i Republi─Źki fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE