Obrenovac, 15.05.2021

U PROCEDURI 132 PROPISA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 31.07.2019.
Ni Tomin zakon još ne brišu s liste

Foto:N.Fifić
Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić već dve godine nije na političkoj sceni, a njegov predlog Zakona o finansiranju političkih stranaka, koji je pisao kao poslanik 2009. još "čeka" u skupštinskoj proceduri.

Ovo je samo jedan od primera, a u parlamentarnim fiokama i dalje se nalazi ukupno 132 akta, iako su pojedinim predlagačima mandati odavno završeni, a neki su i prestali da se bave politikom.

Kako je objašnjeno u parlamentu, dokumenta su ušla u proceduru, zavedena su i ne mogu biti sklonjena, dok neko ne bude formalno podneo zahtev za njihovo povlačenje.

Među "večnim" predlozima nalazi se i akt o finansijskoj podršci porodicama sa decom, radu i vanparničnom postupku, zaštitnika građana iz 2013. godine. Na ovoj funkciji je tada bio Saša Janković. On je, u međuvremenu, bio predsednik Pokreta slobodnih građana, a onda je otišao iz političkog života.

Tu su i ideje koje su predlagali poslanici Dss dok je predsednik bio Vojislav Koštunica, a šef poslaničkog kluba Miloš Aligrudić. U proceduri su i zakoni koje su pisali predsednik URS Mlađan Dinkić i njegovi poslanici, a ta partija ne postoji već nekoliko godina.

Zapisano je da je i predlog izmena Zakona o Skupštini Srbije podneo Nebojša Stefanović, tadašnji poslanik, a sada ministar unutrašnjih poslova. Profesor Vladimir Pavićević odlučio je da postane deo političkog života Crne Gore, a u proceduri su ostali njegovi predlozi dok je bio deo Nove stranke Zorana Živkovića.

VLADA POVLAČI SVOJA DOKUMENTA

Situacija sa zakonima koje predlaže Vlada potpuno je drugačija. U slučaju promene premijerskog tima, svi akti koje su ministri poslali Skupštini, a nisu usvojeni, do izbora novih članova Vlade, vraćaju se u Nemanjinu 11. Tek po izboru tima posle glasanja, donosi se odluka da li će neki biti ponovo vraćeni poslanicima ili će se pisati novi propisi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE