Obrenovac, 05.10.2022

BRNABIĆ RAZGOVARALA SA AMBASADORKOM KINE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 31.10.2019.
Uskoro sastanak sa Si Đinpingom

Foto:Tanjug/AP
Učešće srpske delegacije na predstojećem Drugom kineskom međunarodnom sajmu uvoza EKSPO daće snažan impuls trgovinskoj i ekonomskoj saradnji dve države i to je jedinstvena prilika za srpske privrednike da povećaju svoje prisustvo i plasman proizvoda na kinesko tržište, uverena je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je juče razgovarala sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo o poseti NR Kini i učešću na EKSPO-u. Tokom zvanične posete, od 3. do 7. novembra, predsednica Vlade će se sastati sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom i boraviti u Šangaju i Hangdžou.

Predsednica Vlade je izjavila da poziv Si Đinpinga predstavlja veliku čast Republici Srbiji i da odražava najviši nivo saradnje i poverenja dve države.

- Građani Srbije već osećaju benefite uzajamno korisne saradnje sa NR Kinom. Opredeljenje Vlade Republike Srbije je da se praktična saradnja dve države dalje unapredi zajedničkim projektima u oblastima infrastrukture, inovacija, informacionih tehnologija, digitalnih usluga i obrazovanja - rekla je Brnabić i istakla da će svoju posetu Kini iskoristiti da privuče nove kineske investicije u ovim sektorima.

Premijerka Brnabić naglasila je važnost inicijative "Pojas i put", i učešće Srbije u ovoj inicijativi, koja kroz međusobno povezivanje zemalja učesnica doprinosi bržem ekonomskom razvoju, saopštio je kabinet predsednice Vlade Srbije.

Ambasadorka Kine istakla je da je poseta predsednice Vlade Kini veoma važna za dalje jačanje bilateralnih odnosa dveju država, naglašavajući da srpsko-kineski odnosi napređuju upravo zahvaljujući stalnom dijalogu i uzajamnim posetama zvaničnika naših zemalja.

Ona je naglasila važnost saradnje sa Srbijom i kroz mehanizam "17+1", koja omogućava realizaciju velikih infastrukturnih projekata i povezivanje ekonomija regiona, čime se doprinosi i bržem ekonomskom razvoju svih partnera.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE