Obrenovac, 15.08.2022

RADILI DAN-NO


Izvor: nova.rs/Gordana Petkovic/Lokalne novine | Obrenovac, 02.04.2021.
Vlada Srbije usvojila predloge niza zakona

Foto:Vesna Lali/Nova.rs


Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o registru administrativnih postupaka koji e, kao javno dostupna elektronska baza, pojednostaviti ostvarivanje prava i izvršenje obaveza regulisanim subjektima, odnosno da smanjiti administrativno optereenje privredi i graanima.

Uspostavljanjem registra bie omoguen i efikasniji rad javne uprave, s obzirom na to da e se obezbediti jednoobraznost u postupanju, a graani i privrednici e u svakom trenutku imati uvid u dokumentaciju, obrasce, iznose taksi i naknade.

Na sednici je usvojen predlog izmena Zakona o rokovima izmirenja novanih obaveza u komercijalnim transakcijama kojim se usaglašavaju rokovi predvieni Predlogom zakona o elektronskom fakturisanju.

Usvojenim Predlogom zakona o potvrivanju Sporazuma o podsticanju investicija izmeu vlada Srbije i SAD dodatno se podstie ekonomska saradnja dve zemlje kroz proširenje ponude finansijskih instrumenata Meunarodne razvojne korporacije (DFC) za razvoj privrede Srbije, navodi se u saopštenju.

Srbija je, kako se navodi u saopštenju, prva dr鱉ava u regionu, i meu prvima u svetu koja je sklopila takvu vrstu sporazuma i istakla da proširenje ponude finansijskih instrumenata DFC u Srbiji predstavlja jasan pokazatelj stranim investitorima da Srbija nastavlja da bude glavni pokreta ekonomskog razvoja u regionu i sigurna zemlja kako za strane, tako i za domae investicije.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o predmetima od dragocenih metala kojim se ureuje sprovoenje nadzora i odr鱉avanje propisanih uslova kod proizvoaa, uvoznika i zastupnika ovih predmeta.

Vlada Srbije donela je, takoe, i odluku da Severnoj Makedoniji uputi donaciju od 40.000 doza vakcine Sputnjik V, kako bi se graanima te zemlje pomoglo u borbi protiv pandemije kovid-19.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE