Obrenovac, 08.08.2022

KAKO SU NAM POLITIČARI ČESTITALI NOVU GODINU?


Izvor: nova.rs/Jelena Jelovac/Lokalne novine | Obrenovac, 03.01.2020.
Poslednji dan 2020. godine obeležile su i novogodišnje čestitke koje su srpski političari uputili građanima Srbije

Foto:Instagram,Twitter,Arhiva,TANJUG/NIKOLA ANDJIC


Neki su se držali standardnih želja kao što su zdravlje, sreća, uspeh, blagostanje, pojedini su najavili novu godinu borbe, svako na svom frontu, a bilo je onih koji su se odlučili za nešto originalnija rešenja. Pogledajte i pročitajte šta su nam političari poželeli u poslednjim satima 2020 - godine koju ćemo pamtiti po mnogo toga, od čega je, nažalost, vrlo malo lepog.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas građanima Novu godinu i zahvalio im na podršci, istakavši da mu je to u 2020. godini bio najvažniji poklon.

Vučić je čestitku postavio na Instagram profilu “budućnostsrbijeav” uz fotografiju na kojoj se vidi kako otvara poklone pored novogodišnje jelke.

“Dobio sam mnogo poklona za Novu godinu. Ipak, najvažniji poklon u 2020.godini za mene je bila podrška naroda, podrška ljudi, vaša podrška. Mnogo vam hvala na tome, a moja obaveza biće da se borim za vas, građane Srbije, još strasnije i energičnije nego do sada. Zajedno ćemo pobediti sve izazove! Srećna Nova godina!”, napisao je Vučić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas
“Biće ovo godina povratka. Godina u kojoj ćemo da se vraćamo jedni drugima, godina vraćanja zagrljaja, godina u kojoj ćemo da vraćamo slobodu medijima, institucije građanima…
Biće ovo NOVA godina”, napisao je Đilas na Tviteru.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije poželelo je građanima Srećnu Novu godinu originalnom video čestitkom u kojoj ambasadori Srbije čestitaju praznike na jezicima zemalja u kojoj rade.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poželeo je u video poruci, u svoje i u ime 100-ak diplomatskih predstavništava Srbije u svetu svim građanima Srbije, sveta, i svim Srbima u regionu i dijaspori srećnu Novu godinu.

“Želim srećne novogodišnje praznike, sa željom da u novoj 2021. godini imaju mnogo više razloga za slavlje i osmeh, da imaju mnogo više zdravlja, sreće, uspeha i blagostanja. Da u novoj 2021. godini sve slavimo kao što smo to ranije radili pre ovih opakih epidemija i bolesti i da budemo mnogo bliži jedni drugima. Srećna Nova godina”, rekao je Selaković.

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je danas građanima i građankama Novu godinu i poželeo im puno zdravlja, sreće i lepih trenutaka.

“Ispraćamo godinu izazova, u kojoj je pandemija virusa korona napravila potrese na gotovo svim poljima. Uz želju da što pre izađemo iz vrtloga loših vesti, pre svega zdravstvenih, nadam se da ćete u 2021. zakoračiti sa optimizmom i da će nam Nova godina doneti bolje i uspešnije dane”, naveo je Mali u čestitki.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svim građanima Srbije, predstojeće novogodišnje praznike i poželeo da im 2021. godina donese, pre svega, dobro zdravlje.

“Poštovani građani Srbije, i ove godine bili smo tu jedni za druge. Trudili smo se da prevaziđemo svaki izazov i pokazali koliko je važno zajedništvo i solidarnost. Godina za nama bila je važna lekcija za sve. Srbija je snagom svojih ljudi, jedinstvom i borbenošÄ‡u, pokazala da i te kako ume da se bori sa svakim problemom. Ne priznajemo poraz ni pred kim i ni pred čim, jer imamo snage kada se držimo zajedno”, poručio je Stefanović.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović uputila je građanima novogodišnju čestitku, uz želje da nova, 2021. godina donese zdravlje, sreću, mir i ljubav u svaki dom i svaki kraj Srbije.

“Godina koju ispraćamo bila je ispunjena neizvesnošÄ‡u, brigom i strahom od onoga šta nam donosi sutra. Staru, 2020. godinu pamtićemo po pandemiji koja je zahvatila i na momenat zaustavila ceo svet, ali i po našoj sposobnosti i hrabrosti da joj se suprotstavimo i u toj borbi pobedimo”, navela je Obradović.

Predsednik SPAS Aleksandar Šapić čestitao je Novu godinu u video snimku, sa Deda Mrazom u pozadini i kapicom na glavi.

“Srpski narode, dragi građani Srbije, Beograđani i Novobeograđani želim vam srećne novogodišnje i božićne praznike, puno zdravlja, sreće i radosti. Nažalost, ove godine nećemo organizovati novobeogradsku Novu godinu i Ulicu otvorenog srca, gde smo se družili, pevali, igrali, delili novogodišnje paketiće našim najmlađim Novobeograđanima. Nadam se da će 2021. godina da nam donese ponovo normalan život, da ćemo se vratiti našim redovnim aktivnostima i ponovnom druženju sa našim najmlađima. Srećna Nova godina još jednom, srećni božićni praznici i uzdravlje”, rekao je Šapić.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović imao je specifičnu želju za novu godinu.

“Moja želja za narednu godinu je da nam Đilas, Marinika, Bastać, Borko i njima bliska ekipa budu glavna opozicija. Oni su opozicija kakvu bi svaka vlast na svetu sebi poželela”, napisao je Đukanović na Tviteru.

Predsednik pokreta “Oslobođenje” Mlađan Đorđević postavio je neobičnu novogodišnju čestitku građanima Srbije na Tviteru.

“Najbolja čestitka Nove godine jedne političke organizacije u istoriji višestranačja”, napisao je Đorđević iznad snimka gde se na specifičan način po staklu slikaju i smenjuju slike Srbije sa KiM, srpskih crkava i manastira.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE