Obrenovac, 08.08.2022

BLAGO NAMA


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2020.
Godfri: Srbija važna za SAD, bez obzira na rezultate izbora

Foto:N1


Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri, izjavio je da je siguran da će Srbija i region i dalje biti važni za Vašington, bez obzira ko pobedi na predsedničkim izborima u SAD.

On je za B92.net rekao da su predsednički izbori u SAD koji će biti održani 3. novembra uzbudljivi, ali je istakao da SAD imaju “skoro 250 godina iskustva kao nacija”.

“Nastavljamo da radimo na tome da dostignemo svoje ideale, ali sam ubedjen u snagu naše republike”, kazao je Godfri i dodaje da će ambasada u Beogradu koju vodi nastaviti da radi na razvoju američko-srpskih odnosa, bez obzira na ishod izbora u SAD.

Na pitanje kako ocenjuje današnje odnose Srbije i SAD, Godfri je odgovorio da su “odlični, ali ne dovoljno dobri”, ali da se odnosi dve zemlje “vraćaju na stepen bliskosti” koji su imali pre vlasti Slobodana Miloševića.

Na pitanje koji su problemi u odnosima dve zemlje, Godfri je kazao da ne vidi probleme, već puno energije koja je “fokusirana na rešavanje izazova”.

“To uključuje i nerešen status odnosa Srbije i Kosova. To je težak problem, ali ja verujem da svi možemo biti saglasni da su svima potrebni progres, prosperitet i dugoročna stabilnost”, naglasio je Godfri.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE