Obrenovac, 19.08.2022

NIKO NE─ćE KROZ SITO


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 08.04.2021.
Predizbori u opoziciji mogli bi da vrate poverenje gra─Ĺana

Foto:Vesna Lali─ç/Nova.rs


Predsednik Gra─Ĺanske platforme Jovan Jovanovi─ç ocenio je da bi strana─Źki predizbori u okviru opozicije mogli da budu jedan od na─Źina za dobijanje poverenja gra─Ĺana i podsticaj da izadju na izbore, ali i da opozicija poka┼że da se razlikuje od vlasti i da mo┼że da joj bude alternativa.

Jovanovi─ç je za agenciju Beta rekao da se trenutno vode razgovori o tome kako bi predizbori trebalo da izgledaju i dogovaraju se detalji.

“Kako bi to imalo smisla procedura bi trebalo da bude dogovorena do leta da bi se strana─Źki predizbori sproveli do jeseni jer se izbori za Beograd odr┼żavaju ve─ç naredne godine”, kazao je Jovanovi─ç.

Ideja je, naveo je, da se u okviru opozicije, a pre svega one koja je bojktovala prethodne izbore, iznedri jedan ili više kandidata koji bi mogli da budu alternativa re┼żimu.

“Time bi se pokazalo da je opozicija sposobna da to organizuje, da se ona razlikuje od vlasti, a legitimitet bi dao broj gra─Ĺana koji bi u─Źestvovali i broj organizacija i partija reprezentativnoš─çu u─Źesnika”, pojasnio je sagovornik Bete.

Suština je da u─Źesnici tog procesa imaju poverenje u njega, ali i da dobije poverenja gra─Ĺana i animira ih kako bi u─Źestvovali.

Strana─Źki predizbori, ka┼że, jesu povezani sa strana─Źkim dijalogom o poboljšanju predizbornih uslova koji se vodi uz posredništvo evroparlamentaraca, ali nisu uslovljeni njime.

“Opozicija ne mo┼że samo da se bori za demokratske i poštene izborne uslove ve─ç mora paralelno da radi i na sopstvenom ja─Źanju i nu─Ĺenju jedne kredibilne alternative postoje─çem re┼żimu”, objašnjava predsednik Gra─Ĺanske platforme.

Veoma je va┼żno, dodao je, da detalji predizbora moraju da budu razradjeni da ne bi došlo do zloupotrebe procesa, naro─Źito od vlasti, i da se ne bi pretvorio u sopstvenu suprotnost.

“Tokom predizbora trebalo bi da se bavimo pozitivnom kampanjom koja se odnosi na rešavanje konkretnih problema ┼żivota gra─Ĺana”, istakao je.

Ukoliko bi, kazao je, opozicija bila u stanju da organizuje uspešne predizbore sa velikim u─Źeš─çem gra─Ĺana pove─çao bi se pritisak na vlast da uslovi za izbori postanu bolji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE