Obrenovac, 08.08.2022

SMANJENJE MEDIJSKIH SLOBODA


Izvor: Beta,N1,Lokalne novine | Obrenovac, 08.05.2020.
Godfri zabrinut zbog ocena iz izveštaja Fridom hausa o Srbiji

Foto:N1


Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izrazio je zabrinutost zbog ocena iz novog izveštaja Fridom hausa u kojem je Srbija vraćena u kategoriju "hibridnih režima" s autoritarnom vlašću i ukazao na značaj fer izbora, slobode medija i demokratskih institucija.

"Zabrinut sam zbog ovakvih ocena. Fer izbori mogu biti način da Srbija pokaže da je privržena demokratskim vrednostima. Postoji potreba za slobodom medija i za skupštinom u kojoj će svi politički stavovi ljudi u Srbiji moći da se predstave i da se o njima otvoreno razgovara", naveo je Godfri na Tviteru.

rbija u novom godišnjem izveštaju Fridom hausa prvi put posle 2003. nije svrstana u "delimično konsolidovane demokratije" već u kategoriju "hibridnih režima" u kojima je vlast zasnovana na autoritarizmu kao posledici nepotpune demokratske promene.

Dačić: Kriza je potvrdila dobre odnose Srbije i SAD

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador SAD Entoni Godfri saglasili su se da srpsko-američka saradnja u najkritičnijim periodima krize predstavlja jasan pokazatelj dobrih odnosa, ali i prijateljstva srpskog i američkog naroda.

Dačić je istakao da je doniranjem dva miliona evra na konferenciji "Globalni odgovor na koronavirus" Srbija pokazala spremnost da i u najtežim trenucima pruži pomoć i drugima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On je ponovio da Srbija "visoko uvažava" pomoć koju je američka strana uputila u borbi protiv pandemije u vidu testova i opreme za ranu detekciju koronavirusa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE