Obrenovac, 08.08.2022

─îEKAJU SE ODLUKE


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 10.05.2020.
Masovno testiranje opozicije na bojkot izbora

Foto:krik.rs


Kona─Źan spisak opozicionih stranaka koje ne─çe u─Źestvovati na izborima 21. juna još je nepoznat. Stranka slobode i pravde se na sednici Predsedništva odlu─Źila za bojkot, a lider Dragan ─Éilas poru─Źio da posle 50 dana zatvorenih u "┼żivotu koji nije ┼żivot", ne treba menjati odluke. Dveri se trenutno preispituju, a Narodna stranka najavljuje potvrdu bojkota za ponedeljak.

U toku je masovno testiranje opozicije na bojkot izbora. Posle negativnog nalaza u štabu PSG, SSP potvr─Ĺeno pozitivna.

Lider Dragan ─Éilas poru─Źuje ni laka, ni fenomenalana odluka, ali uveren da ─çe sadašnji bojkot u bli┼żoj budu─çnosti omogu─çiti mirnu smenu vlasti.

"Da je ovo jedna pristojna zemlja, predsednik bi rekao ─Źekaj, stani, hajde da sednemo, da razgovaramo, da pomerimo izbore bar za jesen, pa da vidimo onda u toj situaciji da li neko ho─çe. Dobili smo izjavu nekih ljudi iz Evropskog parlamenta da nema uslova za brze izbore i mislim da je loše što se to sada ovako uradilo… Ne smatram da ─çe bilo šta u Srbiji da se promeni, da li tamo sedelo 80, 50 ili 20 opozicionih poslanika, pa sedeli su i do sada i šta smo uradili ništa", kazao je ─Éilas.

U SSP je bilo i glasova za izlazak na izbore, pre svega iz centralne Srbije. Marko Basta─ç i opština Stari Grad, objašnjava ─Éilas, danas nisu bili tema.

Glas za izbore i zajedni─Źku opozicionu "Listu za bojkot" dao je i lider SDS-a Boris Tadi─ç.

"Umesto bojkota samo jednog dana, dana izbora, nastavio bi se bojkot parlamenta svakog dana. Umesto samo bojkota nelegitimnih la┼żnih izbora tako bojkotujemo i la┼żni parlament, proistekao iz tih izbora. Time zadr┼żavamo i me─Ĺunarodnu pregovara─Źku poziciju i mehanizme za pripremu za predsedni─Źke izbore, koje u suprotnom ne bismo imali", objašnjava Tadi─ç.

Prvi ─Źovek demokrata Zoran Lutovac, ovu poruku prokomentarisao je re─Źima: "neobjašnjiva ideja uprkos dobroj nameri Tadi─ça, jer uslovi za izbore su sada još gori".

Iz Narodne stranke poru─Źuju da ─çe sednicu predsedništva odr┼żati u ponedeljak i da ─çe bez dileme potvrditi bojkot.

I u Pokretu Dveri se trenutno preispituju - nezvani─Źno, ima dosta onih koji bi na glasanje, a lider Boško Obradovi─ç pre 24 sata kratko poru─Źio.

"To je moj slogan i bojkot ni izbori, nego pobuna", kazao je Obradovi─ç.

A posle pobune i privo─Ĺenja ispred parlamenta, Obradovi─ç je na društvenoj mre┼żi napisao da je Prekršajni sud odlo┼żio su─Ĺenja ili vratio prijave MUP-u na ispravku zbog neurednosti, tako da je 15 uhapšenih sada na slobodi.

Na pitanje o izborima Obradovi─ç je kona─Źnu odluku Dveri najavio za danas na konferenciji u Narodnoj Skupštini.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE