Obrenovac, 13.08.2022

PA, DA ČUJEMO


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 13.02.2021.
Dačić: Tek posle 1. marta pozivi za dijalog

Foto:TANJUG/ZORAN ZESTIC


Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da o izbornim uslovima mora da čuje i mišljenje stranaka koje ne žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu ako mu prisustvuju predstavnici Evropskog parlamenta (EP).

“Ali ta tema još nije aktuelna jer još nije došlo do zvaničnog poziva. Predložio sam da 1. marta bude ta video konfrencija između mene, kao predsednika Skupštine, i predstavnika EP, na čelu sa Dejvidom Mekalisterom, a nakon toga će tek biti poslati pozivi i zavisno od odgovora videćemo kako ćemo voditi te razgovore”, rekao je Daćić za Radio televiziju Srbije (RTS).

Na pitanje da li smo blizu početka međustranačkog dijaloga, on je ponovo da je predložio da sve te aktivnosti započnu od 1.marta ali da još nije dobio zvanični odgovor od EP da li im taj termin odgovara, nakon čega bi bili organizovani razgovori “na terenu” – ovde u Srbiji.

On je naveo da moraju da se usaglase “tehnički detalji” međustranačkog dijaloga, a to znači forma dijaloga, koje će stranke učestvovati, koje će dobiti poziv, teme i dinamika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE