Obrenovac, 15.08.2022

BICIKLOM NA RUSIJU


Izvor: Telegraf.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2021.
Sednica Saveta bezbednosti UN, razgovori i o situaciji na Kosovu i Metohiji

Foto:Profimedia


Danasnja sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja će se održati putem video-konferencije, biće odlična prilika da se razgovara o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

On je, u razgovoru sa predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom Kancelarije UN u Beogradu Mari Jamašitom, ukazao da je kontinuirano razmatranje pitanja KiM u Savetu bezbednosti od suštinske važnosti za Srbiju, budući da je stanje na terenu i dalje nestabilno i osetljivo, sa brojnim incidentima, čiji je neposredni svedok i sama Misija UN na KiM (UNMIK).

Šef srpske diplomatije je posebno istakao da su UN za Srbiju najznačajnija međunarodna organizacija, budući da je ona glavni kanal komunikacije sa UNMIK-om, čije prisustvo i delovanje je od ključnog značaja za našu zemlju.
Podvukao je da Srbija pridaje izuzetnu važnost delovanju UNMIK-a i naglasio da ta misija mora da ostane angažovana po svim pitanjima od značaja za dosledno sprovođenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom.

Selaković je dodao da je naša zemlja posvećena prioritetnim oblastima delovanja UN i nastavku odlične saradnje, saopštilo je Ministarstvo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE