Obrenovac, 12.08.2022

HRABROST I ZRELOST NA DELU


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 13.09.2020.
Godfri: U Vašingtonu hrabro i zrelo državničko delovanje

Foto:N1


Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio je da je vašingtonski dogovor Srbije i Kosova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja koja može da bude primer celom regionu i da otvori put evropskoj budućnosti Srbije.

“Sporazum postignut u Vašingtonu proizvod je optimistične vizije budućnosti regiona i kompromisa. Uveren sam da ova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja može biti primer celom regionu i otvoriti put evropskoj budućnosti Srbije”, napisao je Godfri na Tviteru.

On je naveo i da su Amerikanci i Srbi “svesni da je miroljubivo i slobodno izražavanje suprotstavljenih stavova teško stečena privilegija”.

“Ta vrsta sloboda ne dolazi sama već zahteva hrabro rukovodstvo, zainteresovano gradjanstvo, slobodne medije i efikasne i snažne predstavnike u parlamentu”, napisao je Godfri.

Lideri Srbije i Kosova obavezali su se 4. septembra u Beloj kući na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisali svako svoj primerak dokumenta nazvanog “Ekonomska normalizacija”. Dokumenti se razlikuju samo u poslednjoj od 16 tačaka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE