Obrenovac, 08.08.2022

IZBORI MORAJU DA SE ODRŽE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 14.06.2020.
Brnabić: Danilo Vučić ozbiljno bezbednosno ugrožen

Foto:N1


Premijerka Ana Brnabić rekla je da predstojeći izbori moraju da se održe, da pomeranje za septembar zbog koronavirusa ne bi "suštinski promenilo ništa", a da bi takvo odlaganje sprečilo Vladu Srbije da radi, odnosno da ima pun legitimitet.

Brnabić je na TV Pink ocenila da opozicija koja bojkotuje izbore nije iskoristila četiri godine da kreira politički program i da ga predstavi građanima, zbog čega se sada "nadaju da će se brojevi novozaraženih (korona virusom) povećavati".

"Nadaju se da će korona ponovo biti na njihovoj strani... Prvo su nas kritikovali što (Vlada Srbije) ne uvodi vanredno stanje, kasnije su kritikovali restriktivne mere, sada kritikuju ukidanje tih mera", dodala je Brnabić.

Ocenila je da je porast brojeva potpuno normalan i očekivan, s obzirom da je privreda počela da radi a da su ljudi zaboravili na vanredno stanje.

"Kada danas pričate o sedamdesetak novozaraženih i sada, to je potpuno drugačiji slučaj, sada vidite da smanjujemo broj bolnica, da se lekari vraćaju svojim normalnim poslovima i da se ne povećava broj obolelih na respiratorima. Po broju testiranih na 100.000 građana smo prestigli i Sloveniju, koja je bila daleko ispred svih u regionu, a ako ovako nastavimo za dva-tri dana ćemo prestići i Češku", kazala je Brnabić.

Komentarišući ocene da je "advokat" sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila, za koga mediji prenose da je više puta fotografisan sa pripadnicima navijačkih grupa povezanih sa kriminalom, Brnabić je kazala da će se boriti za njega, a da je to deo političke kampanje koja se u Srbiji nije dešavala "ni u najgora vremena".

Ocenila je i da to što je Danilo Vučić četiri puta slikan sa navodnim pripadnicima kriminalnih klanova znači da novinari "u svakom trenutku znaju sa kim je" i da je zbog toga "ozbiljno bezbednosno ugrožen".

"Postoje mediji koji dele građane na građane prvog ii drugog reda. Ti mediji nisu kredibilni... Nije važno u pitanju koji je političar koje provinijenicije, ne želim da im napadaju decu. Dete Aleksandra Vučića nema jednako pravo na privatnost i emociju kao dete Dragana Đilasa, to nije fer, to nije normalna država", rekla je Brnabić.  

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE