Obrenovac, 08.08.2022

IMENOVANJE NOVIH AMBASADORA


Izvor: Telegraf.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 15.01.2021.
Ko će dobiti kartu za Peking i još 32 grada

Foto:Milena Đorđević


Za nas je veoma važno da na tim ključnim mestima imamo ljude koji će uspeti da odgovore izazovu vremena koji će znati politički da razumeju svaki potez i svaki signal i ljude koji će biti spremni da rade 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji - rekao je Nikola Selaković.

Od 103 diplomatsko-konzularna predstavništa Srbije u svetu, čak 32 čekaju imenovanje novih šefova, a ministar spoljnih poslova Nikola Selaković kaže da je od izuzetnog značaja naći nekog ko će zastupati Srbiju u Pekingu na visokom nivou.

- Za nas je veoma važno da na tim ključnim mestima imamo ljude koji će uspeti da odgovore izazovu vremena koji će znati politički da razumeju svaki potez i svaki signal i ljude koji će biti spremni da rade 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji - rekao je Selaković za RTS.

Ministar spoljnih poslova navodi da Kinu u Srbiji predstavlja ozbiljna i izuzetna političarka Čen Bo i da je od izuzetnog značaja naći nekog ko će zastupati Srbiju u Pekingu na tom nivou.

- Ovde imamo izuzetnu osobu iz Kine dakle izuzetnog diplomatu, ozbiljnu političarku - gospođu Čen Bo važno je da nađemo nekoga ko će na tom nivou moći da zatupa i naše interese u Pekingu to nije jednostavan posao takvih ljudi nemate mnogo - dodaje Selaković.

Imenovanja se ne čekaju samo u bilateralnoj diplomatiji. Upražnjena su mesta i šefova misija pri multilateralnim organizacijama, pre svih Ujedinjenih nacija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE