Obrenovac, 19.08.2022

ODRALI NAS


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.06.2020.
Gra─Ĺani za narodne poslanike dali su 1,4 milijarde dinara

Foto:Nemanja Jovanovi─ç/Nova.rs


U periodu od 2016. do kraja 2019. gra─Ĺani Srbije za narodne poslanike dali su 1,4 milijarde dinara, a najviše novca otišlo je na njihove plate, zatim naknade za gorivo, slu┼żbena putovanja, iznajmljivanje stanova i hotela, objavio je CINS...

Za ukupno 402 poslanika, koliko ih je prema istra┼żivanjima CINS-a prošlo kroz parlament u tom periodu, na ime plata i poslani─Źkih dodataka ispla─çeno je više od milijardu dinara, za gorivo utrošeno na dolazak na sednice parlamenta ili odbora skoro 290 miliona, za iznajmljivanje stanova ili hotelskih soba u Beogradu 6,3 miliona dinara, a za troškove slu┼żbenih putovanja u inostranstvo malo preko 102 miliona dinara.

Mnogi od ovih poslanika kandidati su i na narednim parlamentarnim izborima koji se odr┼żavaju za šest dana. Zbirni podaci po strankama i gradovima, ali i podaci za svakog poslanika pojedina─Źno nalaze se u bazi “Koliko košta narodni poslanik?” koju ─Źitaoci mogu pretra┼żivati po imenu i prezimenu poslanika, politi─Źkoj stranci ─Źiji su ─Źlanovi i gradovima iz kojih dolaze.

Tako se u njoj mo┼że pro─Źitati da je prvi ─Źovek radikala Vojislav Šešelj gra─Ĺane u protekle ─Źetiri godine “koštao” 4,7 miliona dinara, šef poslani─Źke grupe Demokratske stranke Goran ─ćiri─ç 2,9 miliona, a njihov kolega iz redova Srpske napredne stranke Aleksandar Martinovi─ç 2,3 miliona dinara bez poreza. Pretragom se mo┼że videti i da je poslanica Saveza vojvo─Ĺanskih Ma─Ĺara Elvira Kova─Ź u prethodne ─Źetiri godine gra─Ĺane “koštala” 12 miliona dinara što je ─Źini “najskupljom” poslanicom ovog saziva.

Ipak, jednog imena u bazi nema i to imena predsednice Narodne skupštine Maje Gojkovi─ç. Naime, u podacima koje je Skupština dostavila CINS-u krajem marta, a koji se ti─Źu ispla─çenog novca poslanicima, izostavljene su informacije o troškovima predsednice Skupštine. Iako su novinari CINS-a ovaj nedostatak prijavili parlamentu, do objave baze nisu dobili odgovor.

Baza podataka “Koliko košta poslanik?”, kao i prate─ça istra┼żiva─Źka pri─Źa, predstavljeni su u ponedeljak u Dor─çol Platzu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE