Obrenovac, 15.08.2022

SNEŽANA I SEDAM PATULJAKA


Izvor: nova.rs/Vojislav Milovančević/Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2020.
Tadić o sastanku: Nijedna organizacija ne može da bude lider

Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ


Predstavnici opozicije koji su danas prisustvali sastanku o pravljenju nove strategije opozicionog delovanja postigli su dogovor o međusobnom nenapadanju i pisanju dokumenta o zajedničkom delovanju, rekao je Boris Tadić, lider SDS i inicijator sastanka. On je naveo da će biti razmotreno u koliko će kolona izaći na nekim budućim izborima i dodao da bi sledeće nedelje trebalo da bude održan novi sastanak.

Mi smo se sastali ovde kako bi zajedno koordinisali aktivnosti pred buduće izbore, kad god da budu. Zajednički zaključak je da nijedna organizacija nema kapacitet da bude lider”, izjavio je Tadić.

On je naveo da je na sastanku postignut dogovor da se ne napadaju i da će razmotritit u koliko će kolona izlaziti na nekim budućim izborima.

“Uzećemo u obzir iskustva iz regiona. Za uspeh na ovim izborima može da nam pomogne crnogorski model”, rekao je Tadić.

On je dodao da je najvažnije što su se sastali, bez obzira što su ranije postojale neke fundamentalne razlike, te da će sledeće nedelje imati novi sastanak.

“Današnji zaključak je da ćemo učiniti sve da se ujedinimo protiv ovog poretka koji simbolizuje Aleksandar Vučić. Ja sam vrlo zadovoljan odzivom. Sve grupacije su ovde prisutne. Videćemo da li će UOS biti i sa više predstavnika u narednom periodu”, naveo je bivši predsednik Srbije.

Tadić je rekao da njegov poziv neće biti upućen samo strankama, već i javnim ličnostima i intelektualcima.

On je naveo da je svako iskustvo dobrodošlo i da na sledećim izborima opozicija mora da osvoji ogromnu količinu glasova, te da zato treba da se bore za svaki pojedinačni glas.

“Za uspeh na ovim izborima može da nam pomogne crnogorski model. I mladost i iskustvo ćemo iskoristiti. Suština je napraviti model u kojem nema međusobnog napadanja i da nismo sukobljeni i da na kraju imamo jedan glas više od Vučića u konačnici”, rekao je Tadić i dodao da će na kraju morati da skupe dva miliona glasova.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE