Obrenovac, 11.08.2022

UDRU┼ŻENI GRA─ÉANSKI POKRETI


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 18.07.2020.
Civilni sektor da predvodi promene u Srbiji

Foto:Filip Krain─Źani─ç/Nova.rs


Udru┼żeni gra─Ĺanski pokreti (UGP) pozvali su danas udru┼żenja, asocijacije udru┼żenja i gra─Ĺanske inicijative da se okupe i da kao "najzdravije, najdelatnije i najkredibilnije tkivo društva" sa─Źine zajedni─Źki program za promenu postoje─çeg politi─Źkog sistema i aktuelne vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, UGP je uputio taj poziv u nameri da doprinese smanjenju društvenih konflikata i narastaju─çeg verbalnog i fizi─Źkog nasilja u društvu, imaju─çi u vidu izra┼żene prepreke društvenom razvoju, politi─Źko-pravnoj reformi i humanom preporodu.

U tom pozivu konstatovano je da politi─Źke stranke i njihovi savezi u du┼żem vremenskom periodu nude rešenja koja ne dovode u pitanje postoje─çi politi─Źki poredak i ne ugro┼żavaju aktuelnu vlast na efikasan na─Źin.

“Udru┼żeni gra─Ĺanski pokreti smatraju da su udru┼żenja, asocijacije i gra─Ĺanske inicijative u svojim sredinama ili u svom delokrugu anga┼żovanja pokazale istrajnost, kredibilnost i kompetencije, ali da je za stavljanje na ─Źelo društvenog i sistemskog preobra┼żaja potrebno da udru┼że svoje snage, znanje i aktivizam”, navodi se.

Udru┼żeni gra─Ĺanski pokreti okupljaju Gradjanski preokret, Jasno i glasno, Pravo na pravo, Samo lokalno i Lokalna alternativa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE