Obrenovac, 19.08.2022

HOĆE LI GA BITI ?


Izvor: Telegraf.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 19.01.2021.
Ko će biti učesnici dijaloga vlasti i opozicije?

Foto:glasizpustinje.wordpress.com


Dačić kaže da je važno reći da je ovaj dijalog već započet u prethodnom mandatu parlamenta i da će sada biti nastavljen...

Predsednik parlamenta Ivica Dačić sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, tokom sledeće nedelje trebalo bi i okvirno da dogovori format dijaloga vlasti i opozicije. Razgovor i dijalog treba da bude sa svim strankama jer se ovde razgovara o izbornim uslovima, rekao je za Ivica Dačić kaže da je važno reći da je ovaj dijalog već započet u prethodnom mandatu parlamenta i da će sada biti nastavljen.

- Tada je dogovoreno da predsednik parlamenta i predstavnik EU budu kopredsedavajući tog dijaloga. Treba definisati format dijaloga, od dinamika do tema, i šta se očekuje u narednom periodu - rekao je Dačić.

Predsednik parlamenta kaže i da pojedine opozicione stranke imaju nerealne zahteve i očekivanja.

- Sa opozicione strane kritikuju da ja ne mogu da kopredsedavam jer sam deo vlasti, pa sa kime oni misle da razgovaraju. Ovo nisu želje i pozdravi slušalaca i na pogrešnom su putu ako veruju da će dobiti prelaznu vladu bez izbora - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima iz prethodnog dijaloga je realizovano 80 odsto dogovorenog.

- Ne čeka opozicija moj poziv. Oni šalju dokumenta evropskim zvaničnicima a samo dve partije su se obratile sa željom da učestvuju - tvrdi Dačić.

Vlast je spremna na dijalog, i to je već pokazala u prehodnom mandatu ali kako kaže predsednik parlamenta neki ne žele da sednu za isti sto a deo stranaka neće ni sa predstavnicima EU.

- Razgovor i dijalog treba da bude sa svima bez obzira da li su za EU ili ne jer se ovde razgovara o izbornim uslovima. Nema čarobnog štapića, ne može prazna vreća da stoji uspravno, mora da postoji politika da biste pobedili na izborima - rekao je za RTS Ivica Dačić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE