Obrenovac, 08.08.2022

ISTRAŽIVANJA SU KEVA


Izvor: nova.rs/Jelena Jelovac/Lokalne novine | Obrenovac, 19.11.2020.
Narod nije verovao u promene ni godinu dana pre 5. oktobra

Foto:EPA/SRDJAN SUKI/twitter.com/ZoranLutovac


Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac objavio je istraživanje javnog mnjenja Srbije godinu dana pre 5. oktobra, na osnovu kojeg se vidi da ni tada nije postojalo uverenje građana da je neko od političara kadar da izvede zemlju iz krize, pa su se promene, ipak, dogodile.

Na pitanje da li je neko od opozicionih lidera sposoban da izvede zemlju iz krize, većina tadašnjih političara nije zaslužila poverenje ni tri odsto ispitanika, štaviše najviše glasova, oko četiri odsto, osvojio je Vuk Drašković koji je tada već izašao iz DOS.

Prema ovim rezultatima, čak 68 odsto ispitanih građana godina dana pre 5. oktobra 2000. godine odgovorilo je da na političkoj sceni Srbije ne postoji čovek koji ima sposobnost da povede zemlju u promene.

Za lidera SPO Vuka Draškovića glasalo je četiri odsto ispitanika, Zoran Đinđić imao je svega 1,5 odsto, bivši guverner Narodne banke Srbije Dragoslav Avramović 2,5 odsto, Momčilo Perišić dva odsto, po 0,5 odsto imali su Vuk Obradović i Dragoljub Mićunović, dok je Vojislav Koštunica koji se samo godinu dana kasnije našao na čelu DOS i petooktobarskih promena imao svega jedan odsto.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE