Obrenovac, 11.08.2022

DO SISTEMA JE


Izvor: FoNet,N1,Lokalne novine | Obrenovac, 21.05.2020.
Građanski otpor: Bojkot je protest protiv nefer sistema

Foto:N1


Bojkot je protest protiv nefer političkog sistema, protiv dokazane izborne prevare i neslobode u izborima, izjavila je u utorak uveče profesorka Vesna Rakić Vodinelić na tribini "Podrška akademske zajednice bojkotu izbora", održanoj ispred Narodne skupštine u organizaciji Građanskog otpora.

Ona je ocenila da je "kovidski interegnum" samo pogoršao stvari i istakla da se nikada nije desilo da jedna novinarka ode u policijski pritvor "zbog teksta koji je objavila, a za koji se pokazalo da je tačan".

Nikada se u istoriji pravosuđa u Srbiji, dodala je, nije dogodilo da se za standarde poštenog suđenja smatra suđenje preko skajpa, "a bez mozga".

Pre Aleksandra Vučića, rekla je Rakić Vodinelić, niko nije vršio izbornu propagandu u vreme vanrednog stanja.

Ona je ukazala da do sada nismo imali sudski dokaz ni o izbornim prevara ni o neslobodinim izborima, jer su oni "nestajali u Bermudskom trouglu" između Republičke izborne komisije, Upravnog suda i autoritarne vlasti.

Rediteljka Milica Kralj je kazala da na izbore neće izaći jer pokušava da sačuva ono malo zdravog razuma koji je u njoj preostao i "vrišti". Kako je naglasila, bojkot je pitanje "ljudskog dostojanstva koje umire" i pitanje gde su nestali moral, čast i data reč. Bojkot je odgovor građana na "otetu nam državu, upropaštene institucije i spregu države i kriminala", rekla je Kralj.

Profesorka Biološkog fakulteta u Beogradu Biljana Stojković istakla je da bojkot "jeste ulazak u političku nestabilnost", koja je za nju "velika šansa za opozicione snage" da poslušaju građane i uvide njihove potrebe.

Kako je navela, "nama je potpuno jasno da Aleksandar Vučić misli samo na sebe i nije ga briga za građane", što nam je pokazala i pandemija. Vlast nije tragala za građanima koji su zaraženi, rekla je ona, već se bavila "šopingom u Milanu i svojim izborima".

Pošto, kako je rekla, "Vučić veoma voli izbore i tada se pravi najvećim obožavaocem srpskog naroda", Stojković je izjavila da misli da mu "treba oduzeti to zadovoljstvo". Građani neće izaći na izbore, rekla je Stojković, uz poruku Vučiću "da se igra sam".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE