Obrenovac, 19.08.2022

KLACKALICA


Izvor: nova.rs/N1/Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2021.
Šapić o mestu gradonačelnika: Sve opcije su otvorene

Foto:TANJUG/RADE PRELIC


Lider SPAS-a Aleksandar Šapić u programu N1 nije želeo direktno da odgovori na pitanje da li će u martu biti izabran za gradonačelnika Beograda u Skupštini grada, kao ni da li će biti kandidat naprednjaka za prvog čoveka prestonice na lokalnim izborima naredne godine.

“Za sada to ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem, kao što ne mogu ni da komentarišem sve o čemu pišu novine. Sve opcije su u igri”, rekao je Šapić za N1 i dodao da o tome komunicira samo sa Aleksandrom Vučićem.

Ukoliko dođe do dogovora, kaže da je trivijalna stvar ko će to saopštiti, on ili predsednik Vučić.

Na pitanje da li u toj opciji postoji šansa da se SPAS “utopi” u SNS, Šapić odgovara:

“Za sada smo odvojeni”.

Komentarišući saradnju sa naprednjacima, kaže da je komunikacija bolja nego što je bila prethodnih godina.

“Komunikacija jeste bolja, na Novom Beogradu nema većih problema, ali je opštinski budžet smanjen za 20 odsto, kao i svima, tako da su mogućnosti dosta skromije, rešavaju se započete stvari”, kazao je Šapić i podsetio na vreme kada su se budžeti drugih opština povećavali, ali to nije važilo za Novi Beograd.

Komentarišući ministarstvo kojim upravlja Ratko Dmitrović iz redova SPAS-a, kaže da ono nije moglo da radi prethodnih 100 dana, jer je samo dva i po meseca trebalo da se ono formira, tako da je on operativan samo poslednjih 15 dana. Zatim je pohvalio ministra.

“Stalno je na terenu, video sam plan za narednu godinu, pokušaće da poveže i druga ministarstva, da se omogući kvalitetniji život pa da ljudi ne moraju da se sele u gradove, već u gradovima mogu samo da rade. Korona i trendovi u svetu daju prioriteti životu u ruralnoj sredini. Za nekoliko meseci, Dmitrović će imati mnogo putovanja za sobom, njegova obaveza je da ostavi nešto iza sebe”, rekao je Šapić.

Na pitanje zašto devet od 10 poslanika u Skupštini Srbije od konstituisanja aktuelnog saziva nije reklo ni reč, Aleksandar Šapić objašnjava da im je on to sugerisao.

“SNS ima većinu i bez koalicionih partnera i mi da pričamo samo zarad marketinga nećemo, ja sam im dao sugestiju da to ne rade. Recimo, u Odboru za digitalizaciju smo ‘duboko’ ušli, ali ja ne želim da govornica Skupštine izgleda kao mesto za kampanje i političke stavove. Vladajuća većina će uraditi onako kako misli da treba”.

Šapić je rekao da je to njegova procena i da ima pravo da im to sugeriše.

“Moj stil politike nije da idem i vičem ‘ura’. Ja kada nešto podržavam, ja podržavam. Mi smo operativniji na neki drugi način”, kazao je.

Upitan da li će svojim poslanicima sugerisati da glasaju za zakon o istopolnom partnerstvu, odgovara:

“Protiv smo usvajanja dece, ali jesmo da pravnu zaštitu istopolnog partnerstva, za to ćemo biti ako ostane tako formulisano, jer je po Ustavu brak zajednica muškarca i žene”, rekao je Šapić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE