Obrenovac, 12.08.2022

REŠILI DA RADE ?


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.07.2020.
Novosti: Konstituisanje Narodne skupštine 27. ili 28. jula?

Foto:Nemanja Jovanovi─ç/Nova.rs


Prva sednica Narodne skupštine Srbije novog saziva najverovatnije ─çe biti odr┼żana po─Źetkom naredne nedelje, u ponedeljak, 27. jula, ili dan kasnije, u utorak, pišu "Ve─Źernje novosti".

Prema njihovim izborima, prvu sednicu parlamenta zakazuje predsednik Narodne skupštine iz prethodnog saziva, dakle Maja Gojkovi─ç, a predsedava─çe joj najstariji poslanik, Smilja Tišma iz SPS. Republi─Źka izborna komisija dodelila je poslani─Źke mandate kandidatima sa izbornih lista prema njihovom redosledu i na prvoj sednici Narodne skupštine ti mandati se verifikuju.

Ina─Źe, poslednji rok za konstituisanje novog parlamenta je 4. avgust, odnosno 30 dana od proglašenja kona─Źnih rezultata izbora, što je RIK u─Źinio na elektronskoj sednici 5. jula. U politi─Źkim kuloarima za sada se pominju tri mogu─ça kandidata za budu─çeg šefa parlamenta. Dvoje dolazi iz redova naprednjaka i to su Vladimir Marinkovi─ç, potpredsednik Skupštine u prethodna dva saziva, i potpredsednica i poslanica SNS Marija Obradovi─ç. Spekuliše se da bi u slu─Źaju da SNS odlu─Źi da u Vladu u─Ĺe i SPAS Aleksandra Šapi─ça, bila razmotrena mogu─çnost da upravo ovoj opciji pripadne mesto predsednika parlamenta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE