Obrenovac, 19.08.2022

PREGOVORI O FORMIRANJU NOVIH INSTITUCIJA KRAJEM MESECA


Izvor: novosti.rs/S.S.R./Lokalne novine | Obrenovac, 23.09.2020.
Ministri na okupu u oktobru

Foto:V.N.


Nova Vlada Srbije i rukovodstvo parlamenta, po svemu sudeći, biće izabrani tokom oktobra.

Ove nedelje, prema najavama potpredsednika Vlade Ivica Dačića, akcenat će biti na dolasku Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, kao i američke razvojne agencije DFC u srpsku prestonicu. Tek posle sumiranja utisaka ovih poseta, na dnevni red će doći formiranje novih institucija na osnovu rezultata izbora održanih 21. juna.

- Odluka o formiranju Vlade još nije doneta. Koalicija SPS-JS ponosna je na rezultate u prethodnih osam godina i spremni smo na dalju saradnju sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom. Nemam informaciju kada će kabinet biti formiran. U međuvremenu od najave dogovora dogodio se niz spoljno-političkih događaja, uključujući Vašingtonski sporazum i razgovore u Briselu. U svakom slučaju, imajući u vidu rokove, proces formiranja Vlade nije uopšte upitan - istakao je Dačić.

Na pitanje da li je raspoložen, jer ostaje u Vladi, rekao je da je "na pobednicima izbora da vode proces formiranja vlade i da donesu odluku":

- Ta odluka još nije doneta i ništa se novo nije desilo u međuvremenu da bih po tome upravljao svoje raspoloženje.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je predsednik Vučić "pod velikim pritiskom koalicionih partnera po pitanju formiranja Vlade" i dodao da on ne traži da ponovo bude ministar.

- Mnogo je apetita, ljudi koji hoće da dobiju više nego što im pripada. Pokret socijalista ne traži ministarsko mesto. Ja, Aleksandar Vulin, ne tražim da budem ministar u Vladi. Zadovoljan sam ako se nastavi ova politika. Ako treba da se menjaju kadrovi, ako narod očekuje promene, a očekuje, neka počne od mene - istakao je Vulin. - Zahvaljujući poverenju Vučića, ja sam se borio za Kosovo, pravio Zakon o radu, čuvao Srbiju od migrantske krize, bio ministar odbrane. Zahvaljujući njegovom poverenju, to je najviši stepen koji možete da dobijete u politici - da budete ministar odbrane. Posle toga, ne moram da budem ništa. Ne moram nikada više da se bavim politikom.

Vulin je dodao da će PS, koji ima tri poslanika, nastaviti da bude deo vladajuće koalicije i glasaće za predloge Vlade, bez obzira na to da li će on biti ministar.
Inače, krajnji rok za formiranje Vlade je 3. novembar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE